Χρυσαφικά, τιμαλφή, χρήματα ακόμη και υπολογιστές, είχε στο φορτηγό του ένα ζευγάρι ρομά, το οποίο συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Άρτας.

Μάλιστα στο όχημα που χρησιμοποιούσαν είχαν διαμορφώσει ειδική κρύπτη όπου συγκέντρωναν αντικείμενα και χρήματα που προέρχονταν από κλοπές.

Το ζευγάρι των Ρομά, ηλικίας 62 και 58 χρονών, συνελήφθη στην Περιφερειακή Οδό Άρτας και κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών για την εξιχνίαση κλοπών και εντοπισμό κλεμμένων αντικειμένων, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών διάφορα αντικείμενα τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπών.

Συγκεκριμένα:

• Σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε κρυμμένη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ταμπλό του οχήματος, μία σακούλα που περιείχε χρυσαφικά και τιμαλφή ενώ στην καμπίνα του οχήματος βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (3.800) ευρώ, μια ζυγαριά ακριβείας για ζύγιση των χρυσαφικών, δύο μπουκαλάκια με υγρό ανάλυσης χρυσού και μία πλάκα ανίχνευσης χρυσού.

• Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκε ένας φορητός υπολογιστής, τον οποίο όπως προέκυψε, άγνωστος μέχρις στιγμής δράστης, είχε αφαιρέσει την 10-08-2015 στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρρηξη αυτοκινήτου και στη συνέχεια τον διέθεσε σε αυτούς έναντι χρηματικής αμοιβής.

Όλα τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν και ακολούθως ο φορητός υπολογιστής αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των κλεμμένων προϊόντων και να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

 

epiruspost.gr