Κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής του Καλαμακίου, χθες το βράδυ, κατέλαβαν και απέκλεισαν την είσοδο του κορεσμένου ΧΥΤΑ στον Σκοπό, αποφασισμένοι, όπως λένε, «να κρατήσουν κλειστό τον χώρο έως να δρομολογηθεί οριστική λύση».

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του Καλαμακίου σημειώνουν πως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έλαβαν υποσχέσεις ότι έως τα τέλη του Μαρτίου το πρόβλημα θα έχει λυθεί και οι διαδικασίες χωροθέτησης νέου χώρου θα έχουν τελειώσει.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι του, είχαμε λάβει υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν, όλοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής πήραμε χθες το βράδυ απόφαση για την οριστική κατάληξη του χώρου», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος των επιχειρηματιών Καλαμακίου Διονύσης Μάργαρης.

xyta1

Επίσης αργά χθες το βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής του Κατασταρίου Ζακύνθου και των γύρων χωριών, σε συνέλευση που έγινε στο Δημοτικό σχολείο της περιοχής, είπαν ομόφωνα «όχι» στην απόφαση του δήμου, να μεταφερθούν τα σκουπίδια στην περιοχή του Λίβα.

Το ψήφισμα που υπογράφουν 500 άτομα αναφέρει πως «οι συγκεντρωθέντες για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, λένε όχι στη θέση Λίβας, λόγω του υδροφόρου ορίζοντα που υπάρχει και μπορεί να μολύνει το νερό».

Πηγή φωτογραφιών: imerazante.gr