Κινητοποίηση υπήρξε προχθές το πρωί από μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, τα οποία ενημερώθηκαν πως η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι ενός 75χρονου συνταξιούχου του ΙΚΑ και της 72χρονης συζύγου του. Το ηλικιωμένο ζευγάρι όφειλε στην ΔΕΗ περίπου 840 ευρώ. Αν και η Διοίκηση της ΔΕΗ είχε δεσμευθεί πως δεν θα προχωρά σε διακοπές ηλεκτροδότησης  σε συνδρομητές που οφείλουν λιγότερα από 1000 ευρώ, την Πέμπτη έκοψε το ρεύμα στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού από το Αγρίνιο! Οι ηλικιωμένοι  δεν μπορούσαν να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους, καθώς με τη σύνταξη που λαμβάνει ο ηλικιωμένος, η οποία δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ, αναγκάζονται να επωμίζονται και τα οικονομικά βάρη των δύο άνεργων παιδιών τους και των εγγονών τους.

Από την πλευρά τους τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου φρόντισαν να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τον διακανονισμό της οφειλής του ηλικιωμένου συνταξιούχου και να επανασυνδεθεί το ρεύμα στο σπίτι.

Στον αντίποδα της τραγικής αυτής κατάσταση που έχει περιέλθει μεγάλη μερίδα της Ελληνικής κοινωνίας, η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει πως θα προσλάβει επιπλέον προσωπικό, το οποίο θα αναλάβει τις διακοπές ρεύματος στους οφειλέτες!

Χωρίς διάκριση όμως ξεκίνησαν οι διακοπές ρεύματος για απλήρωτους λογαριασμούς και στο Μεσολόγγι. Πιο συγκεκριμένα διεκόπη το ρεύμα σε περισσότερους από 20 παρόχους, εκ των οποίων αρκετοί ανήκαν σε αναξιοπαθούντες, ανέργους, πολύτεκνους, ανάπηρους καθώς και άτομα σαν την περίπτωση του Αγρινίου που απλά δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Μάλιστα, στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου υπήρξε περίπτωση ηλικιωμένης, η οποία λαμβάνει σύνταξη 240 ευρώ, ενώ το χρέος της στην ΔΕΗ δεν ξεπερνούσε σύμφωνα με την καταγγελία τα 400 ευρώ!

Σήμερα όλοι οι καταναλωτές βρίσκονται στο έλεος του Θεού χωρίς καμία στήριξη από πουθενά, παρόλο που η κρίση έχει βαθύνει. Από την πλευρά τους, κινήσεις και σωματεία βρίσκονται σε διάταξη μάχης, έτοιμοι για επανασυνδέσεις ρεύματος, καθώς ενόψει του Χειμώνα δεν θέλουν κανείς να περάσει το κρύο μέσα στο σκοτάδι…

 

http://sinidisi.gr/

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.