Ελέγχους πραγματοποιεί από σήμερα νωρίς το πρωί η πολεοδομία του δήμου Αγρινίου, στον οικισμό ρομά, στην περιοχή «Αι Βασιλιώτικα» στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολεοδομία ενεργεί αυτοψία σε οικήματα και ειδικότερα για περιπτώσεις που ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία για αυθαίρετη δόμηση.

Οι έλεγχοι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα παρουσία αστυνομικών του Α.Τ. Αγρινίου , ενώ δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες από την πλευρά των ρομά για τους ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον σύλλογο «Νέα Γη» που δραστηριοποιείται στην περιοχή, πρόκειται για τουλάχιστον 30 κατασκευές πρόχειρων παραπηγμάτων στις οδούς Πάτμου, Σπάρτης και αλλού, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να μείνουν εκεί οικογένειες. Σύμφωνα με τον σύλλογο δεν λείπουν και οι περιπτώσεις καταπατήσεων οικοπέδων από ρομά, πολλοί εκ των οποίων έρχονται από άλλες περιοχές, για να χτίσουν τα πρόχειρα οικήματά τους.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, οι κάτοικοι ης περιοχής επιθυμούν την απομάκρυνση των αυθαιρέτων, με προϋπόθεση βέβαια να υπάρξει πρώτα πρόβλεψη για την στέγαση των οικογενειών σε ανθρώπινες συνθήκες.

agriniopress.gr