Λύση για το νερό του Αιτωλικού υποσχέθηκε ο δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή τη συζήτηση για την βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΜ.

Ο κ. Καραπάνος είπε ότι αναμένει έγγραφο που επιβεβαιώνει την προφορική υπόσχεση που πήρε για την χρηματοδότηση του έργου μεταφοράς νερού από τον Εύηνο μέχρι το Κεφαλόβρυσο, για την υδροδότησης του Αιτωλικού, με 3,2 εκατ. ευρώ. Επειδή η ύδρευση του Αιτωλικού είναι ένα τεράστιο θέμα, το οποίο είχε προβληματίσει ιδιαίτερα και την προηγούμενη δημοτική αρχή, ο κ. Καραπάνος το έχει πάρει πάνω του και προσπαθεί με όλους τους τρόπους να το λύσει οριστικά. Ήδη έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για την προστασία της πηγής Κεφαλόβρυσου, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Υγιεινής, ωστόσο ακόμα τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά και δεν έχει δοθεί πράσινο φώς για την άρση της απαγόρευσης προς πόση.

Το νερό του Αιτωλικού αποτέλεσε αιτία έντασης στο δημοτικό συμβούλιο, μεταξύ του δημοτικού συμβούλου Π. Παπαδόπουλου και του δημάρχου, για το αν θα πρέπει να γίνονται διακοπές νερού στο Αιτωλικό ως μέτρο πίεσης για την είσπραξη των λογαριασμών, όπως θα γίνουν και στον υπόλοιπο δήμο. Ο κ. Καραπάνος υπογράμμισε ότι θα γίνουν διακοπές στις επιχειρήσεις του Αιτωλικού που εκμεταλλεύονται το νερό και δεν το πληρώνουν, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για την ανάθεση των διακοπών σε εξωτερικό συνεργείο προκειμένου να μην γίνονται ρουσφετολογικές παρεμβάσεις από αιρετούς. Η ένταση συνεχίστηκε όταν ο κ. Παπαδόπουλος πρότεινε ειδικό τιμολόγιο για τους Αιτωλικιώτες μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, πράγμα, όμως, που είναι ανέφικτο βάσει σχετικού νόμου που δεν επιτρέπει τη μείωση της τιμής του νερού.

Παρά την ένταση το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι το Αιτωλικό θα πιεί καθαρό νερό με το καινούργιο έργο, το οποίο ο δήμαρχος είναι βέβαιος ότι θα κατασκευαστεί, αφού έχει βρεθεί η χρηματοδότηση. Προς το παρόν και μέχρι να είναι απολύτως βέβαιος, δεν θέλησε να δώσει άλλα στοιχεία, ακόμα κα όταν ρωτήθηκε από τον κ. Παπαδόπουλο, αν τα χρήματα προέρχονται από το δημόσιο ή από ιδιωτικό φορέα…

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

http://www.aixmi-news.gr/