Η κακοκαιρία που έρχεται λέγεται το “θαύμα” των καιρικων φαινομένων και βρίσκεται προ των πυλών!

Μία ισχυρή θύελλα κυκλώνων θα εμφανιστεί σε όλη την Ευρώπη μέσα στον Απρίλιο, δίνοντας πανίσχυρες καταιγίδες, βροχές, χαλάζι, κεραυνούς ακόμα και ανεμοστρόβιλους ενώ δεν φαίνεται να μένουν ανεπηρέαστες και περιοχές της Ελλάδας.

Κάτι τέτοιο μάλιστα θα είναι σπάνιο για την Ευρώπη αυτή την εποχή και σε τέτοια σφοδρότητα ενώ σύμφωνα με εκτίμηση θα δώσει και χιόνια σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα χωρών της Ευρώπης, πιθανότατα συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, της βόρειας μόνο χώρας μας.

Το καιρικό αυτό φαινόμενο, »θαύμα» για τα καιρικά χρονικά της Ευρώπης, φαίνεται να λαμβάνει χώρα σε πολλές χώρες της κεντρικής, βόρειας και ανατολικής κυρίως γηραιάς ηπείρου μας, μετά τις 7-8 Απριλίου, περίπου ως και τις 19-20 Απριλίου.

Και η χώρα μας φαίνεται να δέχεται τμήματα του μεγάλου αυτού καιρικού φαινομένου, όπου δεν αποκλείεται να δώσει και πολύ χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες. Κάτι τέτοιο στην Ευρώπη έγινε τελευταία φορά το 2003 στις αρχές του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου, με χιόνια ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας.

Πάντως αυτή τη φορά αν και τα χιόνια θα πέσουν σε υψηλότερα μέρη, οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές και η σφοδρότητά τους θα είναι τέτοια που θα τις καταστήσει και επικίνδυνες για τις ανθρώπινες ζωές.

 

sportdog.gr