Η έλλειψη φωτισμού, το πυκνό σκοτάδι λόγω της συννεφιάς, αλλά και οι άσχημες καιρικές συνθήκες ήταν οι παράγοντες που συνέτειναν στην πτώση του Ι.Χ στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις φοιτητές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των Αρχών το επικρατέστερο σενάριο είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου να έχασε τον προσανατολισμό του και να οδήγησε το όχημα στη θάλασσα μπερδεύοντας τα όρια στεριάς και νερού. Υπάρχει μάλιστα αυτόπτης μάρτυρας που καταδεικνύει ότι ο οδηγός μπέρδεψε τα όρια, μιας και το όχημα, ενώ ακολουθούσε κανονική πορεία, ξαφνικά βρέθηκε στο νερό χωρίς να στρίψει, αναφέρει το patrastimes.gr.

Το όχημα είχε σταθμεύσει μπροστά από το πλοίο «Ionian Queen» και κινήθηκε προς την έξοδο της Γούναρη. Στο ύψος των κρατητηρίων του Λιμεναρχείου, εκεί όπου σταθμεύουν πολλά οχήματα, βρέθηκε στο νερό χωρίς να λοξοδρομήσει. Μία πρώτη εξήγηση είναι ότι προκλήθηκε σύγχυση στον οδηγό γιατί η θάλασσα ήταν φουσκωμένη και δεν ήταν ξεκάθαρα τα όρια με τη στεριά.

Ο οδηγός του Ι.Χ., που έχει υποστεί μεγάλο ψυχολογικό σοκ, δεν έχει καταφέρει να θυμηθεί τι συνέβη και δεν ήταν μεθυσμένος, σύμφωνα με το αλκοτέστ που έγινε.