Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίσθηκε απόψε από το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου ψήφισμα με το οποίο ζητείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μην προχωρήσει στην κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Αγίου Βλασίου και Γαβαλούς, η οποία ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες σε ευρεία σύσκεψη  στην Πάτρα,από τον γεν. γραμ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ,κατά την παρουσίαση του σχεδίου αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών ανά την Ελλάδα.

Λευκό ψήφισε η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης γιατί όπως εξήγησε ο δημοτικός σύμβουλος κ.Δήμας ,η αστυνομία αν και αποτελείται από σκληρά εργαζόμενους,δεν υπηρετεί τον λαό αλλά το αστικό κράτος.

Το θέμα εισηγήθηκε προ ημερήσιας διατάξεως και με την μορφή του κατεπείγοντος ο αντιδήμαρχος κ.Νίκος Καζαντζής ,ο οποίος πήραν παρόν στη σύσκεψη της Πάτρας ο οποίος αναφέρθηκε και στο αντιστάθμισμα του υπουργείου για την κατάργηση των δύο τμημάτων που είναι η λειτουργία στο Αγρίνιο της υπηρεσίας Άμεσης Δράσης .
Παρόν ήταν και ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας κ.Κωστάκης , ο οποίος αντιτάχθηκε των καταργήσεων παραθέτοντας επιχειρήματα που έχουν να κάνουν με τον αποτελεσματικό επιχειρησιακό τρόπο δράσης καθώς και στις ανάγκες φύλαξης περιοχών που απέχουν πολύ απο το Αγρίνιο.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος του Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου χαρακτήρισε ως χρύσωμα του χαπιού την αόριστη υπόσχεση για δημιουργία Άμεσης δράσης στο Αγρίνιο, καταρρίπτοντας και το επιχείρημα της γρήγορης επέμβασης σε περιοχές που απέχουν από το Αγρίνιο έως και δύο ώρες όπως ο Αγαλιανός και άλλα σημεία στην περιοχή του Αγ. Βλασίου

Να σημειωθεί ότι όλες παρατάξεις  εστίασαν και στην ανάγκη στελέχωσης των ήδη αποδεκατισμένων από προσωπικό αστυνομικών τμημάτων και τον εξοπλισμό τους με νέα περιπολικά και καινούργια υλικοτεχνική υπο υποδομή.

 

http://www.agriniotimes.gr/