Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας  Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), όπως καθιερώθηκε η 3η Δεκεμβρίου, ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει εκδηλώσεις, με τίτλο «ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ» από τις   26 Νοεμβρίου  μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2015, δίνοντας στα Άτομα με Αναπηρία τη δυνατότητα να εκφραστούν με όποιον τρόπο μπορούν, είτε με τα έργα και τις δημιουργίες τους, είτε με τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου συνδιοργανώνονται με το  Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου–Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας,έχουν « πρωταγωνιστές»  ανθρώπους με μεγάλη δύναμη ψυχής, αληθινούς «μαχητές» της ζωής και συμπαραστάτες την Α΄/θμια και τη Β΄/θμια Εκπαίδευση Ν.Αιτ/νίας, Συλλόγους, Φορείς, διακεκριμένους Αθλητές, Καλλιτέχνες και πολίτες.

«Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ δεν είναι αποτέλεσμα των ατομικών λειτουργικών περιορισμών τους, αλλά συνέπεια των ατελειών της κοινωνίας, οι οποίες ορθώνουν εμπόδια στην ικανοποίηση των αναγκών των ατόμων αυτών. Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικός στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, δηλαδή της δημιουργίας μιας κοινωνίας που θα χαρακτηρίζεται από συνοχή, δικαιοσύνη και ισότητα. Ο Δήμος Αγρινίου θέλει όλους τους δημότες του δραστήριους και ενεργούς, σε όλους τους τομείς .Μέσα σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, γεννήθηκαν στο Δήμο Αγρινίου  δράσεις συνύπαρξης και ευαισθητοποίησης, με τίτλο : «ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ». Με τις εκδηλώσεις αυτές, που για πρώτη φορά διοργανώνονται σε αυτή την έκταση και με τη συνεργασία τόσων φορέων , εστιάζουμε στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία και «φωτίζουμε» τις «ειδικές» ικανότητές τους. Είναι πολυήμερες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και υπενθύμισης, ότι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ                                                                                                                                        

26 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2015

10.00-12.00, Δημοτική Αγορά

 

http://sinidisi.gr/