Συνελήφθησαν, χθες (13-1-2016), το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 26 και 34 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα, χθες πολύ νωρίς το πρωί, οι δυο δράστες, ενεργώντας από κοινού,  διέρρηξαν ένα σουπερ μάρκετ, ένα κατάστημα πώλησης πτηνοτροφικών προϊόντων και ένα αρωματοπωλείο στο Αγρίνιο, αφαιρώντας ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μικρό χρηματικό πόσο.
Για την εξιχνίαση των κλοπών και την ανεύρεση των δραστών, ενεργήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους το απόγευμα της ίδιας ημέρας και τη σύλληψη τους.
Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 26χρονου, το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που οι δράστες είχαν αφαιρέσει, τον οποίο απέδωσαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.
Για τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία επιλέγοντας πρώτα τα καταστήματα τα οποία θα διερρήγνυαν, μεταβαίνοντας σε αυτά με όχημα, στο οποίο παρέμενε ο 34χρονος εποπτεύοντας το χώρο, ενώ ο 26χρονος συνεργός του, με αιχμηρό αντικείμενο παραβίαζε τις κεντρικές θύρες των καταστημάτων.
Οι συλληφθέντες οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζονται.