Σάρκα και οστά λαμβάνει μετά από σχεδόν δύο χρόνια παύσης στο Αγρίνιο, το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης καθώς και η επανασύσταση της δημοτικής αστυνόμευσης. Έτσι λοιπόν ένα πάγιο αίτημα τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των πολιτών γίνεται πραγματικότητα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου εργαζομένων – ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αγρινίου, εγκρίθηκε η τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου, η οποία κατ’ ουσίας «ανοίγει το δρόμο» για την επαναφορά της διεύθυνσης δημοτικής αστυνόμευσης.

«Η διεξαγωγή των εκλογών, είχε φρενάρει τις διαδικασίες για τις οποίες εμείς ήμασταν έτοιμοι μετά την προ διμήνου σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με την επαναφορά του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης και κατ’ επέκταση της δημοτικής αστυνόμευσης. Αν όλα πάνε καλά και δεν παρουσιαστούν απρόοπτα και εμπλοκές το αργότερο σε ένα μήνα στο Αγρίνιο θα λειτουργεί πλήρως το σύστημα και οι δημοτικοί αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους» δήλωσε στη «Σ» ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Νίκος Καζαντζής.

Από’ κει και έπειτα, εντός των ημερών το θέμα οδηγείται προς έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με το τελευταίο βήμα που απαιτείται να είναι αυτό της δημοσίευσης στο ΦΕΚ.

Παράλληλα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Καζαντζής υπογραμμίζει ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα έχουν ακριβώς τις ίδιες αρμοδιότητες που είχαν και στο παρελθόν, ενώ σε πρώτη φάση η δύναμη της υπηρεσίας θα ανέρχεται σε 11 άτομα, με άμεσο σκοπό ωστόσο την περαιτέρω ενίσχυση της.

«Αρχικά την υπηρεσία θα στελεχώνουν 11 άτομα εκ των οποίων οι 9 εξ’ αυτών θα απασχολούνται στην υπηρεσία ελέγχου, δηλαδή στους δρόμους και οι άλλοι 2 σε διοικητικές θέσεις. Ωστόσο δεν αρκούμαστε σ’ αυτό καθώς θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσης του προσωπικού. Οι αρμοδιότητες θα είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές του παρελθόντος. Έλεγχοι για τήρηση του ωραρίου στάθμευσης ελεγχόμενης στάθμευσης, πρόληψη για την παράνομη στάθμευση καθώς επίσης και έλεγχοι στις λαϊκές αγορές με σαφή στόχο την αντιμετώπιση του παραεμπορίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία που θα αναλάβει το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, δεν θα είναι και πάλι αυτή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθώς η δημοτικής αρχή θα συνεργαστεί με τοπική εταιρεία με στόχο την γενναία εξοικονόμηση χρημάτων από τα ταμεία του δήμου σε σχέση με το μηνιαίο αντίτιμο που θα καταβάλλεται. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην ανακοίνωση περισσότερων πληροφοριών για την επαναλειτουργία του συστήματος τόσο σε σχέση με την εταιρεία η οποία θα αναλάβει το έργο, όσο και σε λεπτομέρειες που θα αφορούν στις ζώνες – ωράριο λειτουργίας στάθμευσης των οχημάτων στην πόλη του Αγρινίου αλλά και στο αντίτιμο στάθμευσης.

Νίκος Αγγελόπουλος

http://sinidisi.gr/