Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα η παραβατικότητα στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, με τις περιπτώσεις εισβολής σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών να έχουν ενταθεί επικίνδυνα.

Οι καταγγελίες κατοίκων στις συνοικίες της Αγίας Τριάδας και της Αγίας Βαρβάρας, στη «Σ» για προσπάθεια παραβίασης των κεντρικών εισόδων των σπιτιών τους από «πλανόδιους» κυρίως Ρομά «πέφτουν βροχή».

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, «μαϊμού» μικροπωλητές Ρομά, αφού αρχικά έχουν παραβιάσει τις κεντρικές εισόδους πολυκατοικιών, φτάνουν στις εξώπορτές και χτυπούν το κουδούνι. Όταν ο ένοικος είναι μέσα, του λένε πως πωλούν διάφορα αντικείμενα, ενώ υπάρχουν ακόμα και περιπτώσεις, που όταν καταλάβουν πως ο ιδιοκτήτης είναι εκτός σπιτιού, προσπαθούν να παραβιάσουν με ταυτότητες τις πόρτες και να «μπουκάρουν» στο εσωτερικό τους!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί συμπολίτης μας, στην Αγία Τριάδα, ο οποίος προσποιήθηκε πως δεν βρισκόταν εντός του διαμερίσματός του. Δύο γυναίκες Ρομά χτυπούσαν και ξαναχτυπούσαν την πόρτα για διασφαλίσουν τα… νότα τους. Όταν «επιβεβαιώθηκαν» για την απουσία του, προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα. Εκείνη την ώρα ο ιδιοκτήτης φώναξε δυνατά και οι επίδοξες δράστριες το έβαλαν στα… πόδια και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι κάτοικοι εκφράζουν στη «Σ» την έντονη ανησυχία τους δηλώνουν και ζητούν την αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή τους. Από την πλευρά τους πάντως οι τοπικές Διωκτικές Αρχές έχουν αυξήσει τις περιπολίες τους στο κέντρο της πόλης αλλά και τις συνοικίες, με περιπολικά, μοτοσικλέτες και πεζούς αστυνομικούς, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού με φόντο την εορταστική περίοδο, που συνήθως αρκετοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για μίνι Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις.

 

http://sinidisi.gr/