Ένα χρόνιο αίτημα των επιχειρήσεων και των κατοίκων στην περιοχή μεταξύ των γεφυριών του Αλάμπεη και της Συκιάς, ήρθε να ικανοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον καθαρισμό στην στραγγιστική τάφρο του Ζευγαρακίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ανέλαβε και καθάρισε την στραγγιστική τάφρο, μετά από 20 χρόνια που είχαν να γίνουν παρεμβάσεις σε αυτή, σε μήκος δύο χιλιομέτρων κάτω από την εθνική οδό. Εκεί όπου σε πολλά σημεία παρατηρούνταν πλημμυρικά φαινόμενα από τις βροχοπτώσεις σχεδόν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με αντίκτυπο στην ζωή και την οικονομική δραστηριότητα των πολιτών.

Η παρέμβαση αναμένεται να έχει ευεργετικές επιπτώσεις και στην προστασία της ίδιας της εθνικής οδού με την άρση της επικινδυνότητας που παρατηρείται ειδικά τους χειμερινούς μήνες στη περιοχή.

Κατά την επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνας Σταρακά, στα έργα πολλοί κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής βρέθηκαν για να επισημάνουν την αξία της παρέμβασης σε μια περιοχή που έχει πολλές φορές πληγεί από αβλεψίες του παρελθόντος.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζευγαρακίου, κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι «για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες εισακούεται ένα χρόνιο αίτημά μας να αντιμετωπιστεί ένα ζήτημα που είχε κόστος στην περιοχή και αποστερούσε πολίτες από την εκμετάλλευση της ίδιας της περιουσίας τους, ενώ εγκυμονούσε συχνά και κινδύνους»

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά από την πλευρά της δήλωσε ότι «δέσμευσή μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι να είμαστε παρόντες στην καθημερινότητα των πολιτών και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν, με απώτερο στόχο την εξάλειψη όσων από αυτά χρονίζουν».

φωτογραφία 2

φωτογραφία 1

http://sinidisi.gr/