Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου θα δικαστεί στις 10 Δεκεμβρίου ο άνδρας που εντοπίστηκε στις 3 Απριλίου 2013 να σέρνει στην άσφαλτο με το αγροτικό του Ι.Χ. στο 33ο χιλιόμετρο της Εθνική Οδού Αγρινίου – Μεσολογγίου ένα σκυλί το οποίο ήταν δεμένο στο όχημα του από τα δύο του πόδια. Ο οδηγός που τυχαία είδε απότο προπορεύομενο όχημα να είναι δεμένο το ζώο και τράβηξε τις φωτογραφίες ήταν αστυνομικός όμως δεν κατέθεσε καταγγελία αλλά δημοσίευσε τα στιγμιότυπα στο προφίλ του στο facebook. 
Έτσι για το θέμα ενημερώθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αγρινίου και μετά από καταγγελία της Μάρθας Πουλτίδου στο Α.Τ. Γλυφάδας – αφού κανείς από το Αγρίνιο δεν κατέθεσε καταγγελία – εντοπίστηκε την επόμενη μέρα ο δράστης που είναι κάτοικος Θεστιέων και συνελήφθη από την Αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Όμως ισχυρίστηκε ότι δεν σκότωσε το ζώο σέρνοντας το αλλά έτσι το μετέφερε για να πετάξει το πτώμα του καθώς ήταν νεκρό και μάλιστα υπέδειξε σε ποιο χωράφι το είχε παρατήσει.

Αστυνομικός είδε το σώμα του σκύλου να το σέρνει το προπορεύομενο όχημα.
Και πράγματι η εξέταση του πτώματος του σκύλου από τον Στέφανο Νικολόπουλο προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Αγρινίου και τον αγροτικό κτηνίατρο Βασίλη Λέρη έδειξε ότι το σκυλί είχε πεθάνει από ρήξη σπλήνας και όχι από την τριβή στο έδαφος γι’ αυτό και δεν είχε εκδορές, ούτε εκχυμώσεις καθώς ο θάνατος του από εσωτερική αιμορραγία είχε συμβεί κάποιες ώρες πριν το συμβάν.
Ο οδηγός τότε αφέθηκε ελεύθερος – για την κατηγορία τη ζωοκτονίας – όμως η Μάρθα Πουλτίδου, που είχε κάνει και την καταγγελία σε βάρος του, είχε ζητήσει με συμπληρωματική ένορκη κατάθεση να διωχθεί ο δράστης για «περιύβριση νεκρού» αν και δεν υπάρχει νομοθεσία που τα προστατεύει τα πτώματα τα ζώων από την κακομεταχείριση, καθώς αυτό ισχύει μόνο για τους ανθρώπους. H κα Πουλτίδου  ζητούσε και την δίωξη του για την έκθεση και περιφορά του πτώματος σε κοινή θέα καθώς και το θέαμα είναι φρικτό και ενδεχομένως να προκύπτουν ζητήματα σχετικά με την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου Ιωάννης Χατζόγλου έκανε δεκτή τη μήνυση και έτσι είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα δικαστεί και γι’ αυτό και αναμένουμε το τι θα αποφασίσει το δικαστήριο για το θέμα καθώς θα είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της χώρας που θα γίνει δίκη για να κριθεί ένα τέτοιο ζήτημα.
(φωτό Χρήστος Μ.)
πηγη :panaitolionews.blogspot.gr