Μήνυμα για έναν Δήμο καθαρό και όμορφο  έστειλαν οι  μαθητές δημοτικών, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Δώστε το δικό σας χρώμα στο Δήμο μας».

Ο διαγωνισμός που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου την Παρασκευή 15/5/2015, πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του  Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στα πλαίσια της εβδομάδας καθαριότητας 2015, με  σύνθημα « Αγαπώ το δήμο μου -Τον καθαρίζω και τον ομορφαίνω» και αξιολογήθηκε από διδάσκοντες του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν 170 μαθητές οι οποίοι μέσα από τις υπέροχες ζωγραφιές απέδειξαν πόσο συνειδητοποιημένοι είναι στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και  πόσο πολύτιμο είναι να διατηρούμε το Δήμο μας καθαρό και όμορφο.
Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, ο Δήμος βράβευσε τους μαθητές για την προσπάθειά τους.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά, παρουσία των Αντιδημάρχων Ανδρέα Καλαμπαλίκη και Νίκου Γκρίζη, δασκάλων, μαθητών και υπαλλήλων του Δήμου βραβεύτηκαν  οι μαθητές  οι  οποίοι πρώτευσαν στον διαγωνισμό.
Οι μαθητές Τσιμόπουλος Νικόλαος της  Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου,  (1ο Βραβείο), Παπαδοπούλου Χριστίνα της Δ’ τάξης των Εκπαιδευτηρίων “Παναγία Προυσιώτισσα” (2οΒραβείο), και οι Φλωρόπουλος Νικόλαος και Νούλας Δημήτριος του 7ου Δημοτικού σχολείου (3ο Βραβείο) διακρίθηκαν στο διαγωνισμό και τους δόθηκε από ένα Tablet.
Επίσης η ζωγραφική του μαθητή Τσιμόπουλου Νικόλαου , που απέσπασε το πρώτο βραβείο,  θα αποτελέσει την επίσημη αφίσα για την εβδομάδα καθαριότητας 2016 του Δήμου Αγρινίου.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ανδρέας Καλαμπαλίκης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της συμμετοχής των παιδιών στην προσπάθεια για ένα Δήμο καθαρό.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Νίκος Γκρίζης αναφέρθηκε στην αξιέπαινη προσπάθεια των δασκάλων και κυρίως των  μαθητών, οι οποίοι  με την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό ζωγραφικής δίνουν  το παράδειγμα της συμπεριφοράς μας απέναντι στο περιβάλλον, της αγάπης και της φροντίδας για το Δήμο μας.
O Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Χρήστος Γαρουφαλής τόνισε τέλος, ότι η επιτροπή αξιολόγησης δυσκολεύτηκε πολύ  να αποφασίσει, διότι τα έργα των μαθητών ήταν όλα υπέροχα. Ακολούθησαν  οι  βραβεύσεις σε κλίμα χαράς και συγκίνησης  και ξενάγηση στην έκθεση, (η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τη Δευτέρα  16 Νοεμβρίου 2015) και αμέσως μετά οι  μαθητές επισκέφθηκαν το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης (της Ε.Ε.Α.Α.)  στην Πλατεία Δημάδη.
Οι 400 περίπου μαθητές, μέσα από τη συμμετοχή τους στα παιχνίδια (pazle, φιδάκια, κρίκοι κ.τ.λ), έμαθαν τη σημασία της ανακύκλωσης καθώς και τον τρόπο που ανακυκλώνουμε.