Περισσότεροι από 400 μαθητές του Αγρινίου, συμμετείχαν στη σκυταλοδρομία που διοργανώθηκε χθες το πρωί, από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας,στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Εθνικού Κέντρου Αίματος (Ε.ΚΕ.Α.) για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Η εν λόγω σκυταλοδρομία, ήταν αφιερωμένη στον Ιατρό Νικόλαο Πολίτη, πρωτεργάτη της αιμοδοσίας, ο οποίος έδωσε και την ζωή του για την εθελοντική αιμοδοσία στη χώρα μας. Οι μεγάλες ελλείψεις σε αίμα και δωρεά οργάνων, προκάλεσαν πανελλαδική κινητοποίηση με συγκεκριμένη στόχευση, αυτή της μετάδοσης του μηνύματος της προσφοράς, στη νέα γενιά, στους μαθητές.

Στόχος της σκυταλοδρομίας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Μαμασούλα, ήταν η βιωματική διδασκαλία της εθελοντικής αιμοδοσίας στα παιδιά των δημοτικών σχολείων. Τα σχολεία που συμμετείχαν στην σκυταλοδρομία ήταν το 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου, το 5οδημοτικό Αγρινίου, όπως επίσης το 6ο, το 8ο και το 12ο. Η απόσταση που κάλυψαν τα παιδιά ήταν 4 χιλιόμετρα. «Στόχος είναι να μειωθεί η απόσταση που χωρίζει την αυτάρκεια αίματος στη χώρα μας» τόνισε στη «Σ» ο κ. Μαμασούλας, ο οποίος έστειλε στους δημότες του Αγρινίου και όχι μόνο, μήνυμα συμμετοχής στην προσφορά αίματος, ώστε όλοι να γίνουν συνειδητοποιημένοι δότες.

skitalodromia (10)

skitalodromia (1)

skitalodromia (2)

skitalodromia (3)

skitalodromia (4)

skitalodromia (5)

skitalodromia (6)

skitalodromia (7)

skitalodromia (8)

skitalodromia (9)

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

http://sinidisi.gr