Με ρόστερ το οποίο μέτραγε εννέα απόντες-απουσίες σε σχέση με το ρόστερ που ξεκίνησε η σεζόν, ο Παναιτωλικός κλήθηκε να αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ και να πιάσει απόδοση όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτήν του Καραϊσκάκη στη δύση του 2016. Ακόμα κι ο Φώτης Κωστούλας δε θα πίστευε πως αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί, ιδιαίτερα στον πάγκο της ομάδας βρίσκονταν πέντε παίκτες της Κ20, ο άρρωστος Μάκος και ο δεύτερος τερματοφύλακας.

Η αγωνιστική πειθαρχία που έβγαλαν όμως οι παίκτες του Μαντζουράκη έφεραν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που δίνει ώθηση για ακόμα καλύτερη συνέχεια. Είναι ίσως το ματς που ομάδα βγάζει τόση αυτοθυσία στη φετινή Super League. Θυμηθείτε πόσα σουτ παικτών της ΑΕΚ προσέκρουσαν σε κορμιά που σαν να δέχονταν σφαίρες έσωζαν την ομάδα.

Κι όταν οι «σφαίρες» έφταναν κοντά στο στόχο, εκεί υπήρχε ο Δημήτρης Κυριακίδης να προσθέσει άλλη μια μεγάλη εμφάνιση στο μωσαϊκό των δικών του αγώνων που τον έφεραν στην Εθνική Ελλάδος. Δύσκολα θα βρει κανείς κάποιον να υστέρησε από τον Παναιτωλικό στο κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας.

Θα μείνει όμως σίγουρα το «αχ» στις δύο ευκαιρίες που ο Κλέσιο δημιούργησε μόνος και τις έχασε. Δύο σπουδαίες ευκαιρίες δείγμα του ότι η ομάδα θέλει ακόμα δουλειά σε αυτόν τομέα, καθώς θα μπορούσε να είχε θετικότερα αποτελέσματα και το Καραϊσκάκη και στο ΟΑΚΑ αλλά και γενικότερα όταν παίζει με τους θεωρητικά μεγάλους αντιπάλους.

Οι προσθήκες που θα γίνουν αλλά και η σχετική διαφορά ασφαλείας που υπάρχει από τη διακεκαυμένη ζώνη, δίνουν την δυνατότητα στον ανεβασμένο Παναιτωλικό να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα από τη σεζόν που διανύουμε