Σημαντικές επαφές εκπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας έλαβαν χώρα το περασμένο διήμερο. Εκ των βασικότερων ειδήσεων που προέκυψαν είναι η οριστική εξέλιξη της διατήρησης των αστυνομικών τμημάτων (Αγίου Βλασίου, Γαβαλούς, Κατούνας) που μέχρι πρότινος όδευαν προς κατάργηση.
Ειδικότερα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, την 12η και την 13η Απριλίου, πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τον κ. Χαράλαμπο Κουνέλη, διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Επίσης, πραγματοποίησε συνάντηση στη Βουλή των Ελλήνων, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειο Λεβέντη.
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο.Σε όλους παραδόθηκε υπόμνημα θέσεων και προτάσεων της Ένωσης.
Με την πολιτική ηγεσία συζητήθηκε μεταξύ άλλων η επερχόμενη υλοποίηση της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αρχικά περιελάμβανε κατάργηση ορισμένων αστυνομικών τμημάτων της. Αιτωλοακαρνανίας. Πλέον, η πολιτική ηγεσία ανταποκρινόμενη στις πλειοψηφικές φωνές τόσο της κοινωνίας και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας όσο και τον τοπικών φορέων, διαβεβαίωσε ότι τα Αστυνομικά Τμήματα όχι μόνο θα παραμείνουν στο Νομό μας αλλά θα ενισχυθούν και με το προβλεπόμενο Αστυνομικό προσωπικό.
«Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, κρίνοντας πάντα με τα έργα και τα αποτελέσματα της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας κι όχι με τα λόγια, θεωρούμε ότι ο στόχος ο οποίος είχαμε θέσει αρχικά στον σχεδιασμό μας για παραμονή των Αστυνομικών τμημάτων, καθώς και την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό της Δ.Α Ακαρνανίας, επετεύχθη σχεδόν στο μέγιστο δυνατό», αναφέρει η Ένωση.
Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο τέθηκαν εσωτερικής φύσεως προβλήματα κι ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Δ.Α Ακαρνανίας καθώς και άλλα θέματα που αφορούν κυρίως στην άμεση ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό ιδίως για το πολύπαθο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας και το Αστυνομικό τμήμα Κατούνας .
«Ευελπιστούμε ότι το δίκαιο των αιτημάτων μας, με την στρατηγική και την επιχειρηματολογία μας, θα βρουν «ευήκοα ώτα» ως προς την διάθεση επίλυσής τους από την Φυσική και Πολιτική μας ηγεσία και θα επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα τα οποία θα αντανακλούνται άμεσα στην κοινωνία. Μόνο έτσι, ο Αστυνομικός Υπάλληλος, θα μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες, να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές Υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη», αναφέρει η ανακοίνωση.

DSC01498

Στις φωτό ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χαράλαμπο Κουνέλη. και με τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο .

 

πηγη : agrinionews.gr