«Οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας, σχολιάζοντας το πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, αλλά και τις κατηγορίες ότι πρόκειται περί προεκλογικών παροχών.

Ο κ. Τσίπαρς, μιλώντας στον Alpha, εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητοστάκη για τα όσα ανέφερε χθες για την αλλαγή του εργασιακού πλαισίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει, έχει μία βαθιά αντιλαϊκή ατζέντα, δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει. Έχει πει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός. Χθες το τερμάτισε. Είναι μία ακραία νεοφιλελεύθερη θέση: ότι κάποιες επιχειρήσεις έντασης εργασίας να μπορούν με την συμφωνία των εργαζομένων να εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο άλλο η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και άλλο η επταήμερη εργασία. Υπάρχει το πενθήμερο και οκτάωρο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε στο ολίσθημα να εκφράσει τις θέσεις του. Ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, αυτό που του ξέφυγε. Οι επικοινωνιολόγοι του και οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έλθει να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Γιατί θα του ξέφευγαν τέτοια μαργαριτάρια. Εγώ δεν τον μέμφομαι γι αυτό αλλά γιατί δεν βγαίνει να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Και βγήκε για να κατηγορήσει τον πολιτικό του αντίπαλο ότι λέει ψέματα. Δεν ξέρω γιατί να τον κατηγορήσω, για ακραίο νεοφιλελευθερισμό ή για πολιτική αήθεια».

Εξήγησε ότι τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε, τα είχε προαναγγέλλει η κυβέρνηση ήδη από την ΔΕΘ, προσθέτοντας ότι τώρα το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας και πως τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Επιπλέον απευθυνόμενος στο πρόεδρο της ΝΔ ρώτησε: «είναι λαϊκισμός του αισχίστου είδους και ανέφικτα τα μέτρα και δεν θα τα ψηφίσει ή διαφορετικά γιατί τα ψηφίζει, αυτό είναι αντίφαση».

Εξήγησε ότι το επίδομα θα είναι μόνιμο και είναι κάτι ανάμεσα στο δώρο Πάσχα και την 13η σύνταξη ανάμεσα με το ύψος της για τους δικαιούχους. «Η πολιτική μας είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους. Η άποψη των αντιπάλων μας είναι οι αδύναμοι στον Καιάδα», τόνισε.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


kathimerini.gr