Τον Ιούνιο θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι 59 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο με τα ” χρυσά ταξίδια” της ΓΕΝΟΠ.

Η δίκη τους αναβλήθηκε σήμερα, για τις 17 Ιουνίου, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και νυν μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, ο πρώην αρχισυνδικαλιστής, Ρίζος Ρίζος και η κόρη του, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός και ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας, Κίμων Στεριώτης.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών οι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για τα κακουργήματα της “απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση” και της “απάτης” σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε.

Τα χρηματικά ποσά για τα οποία κατηγορούνται αφορούν σε τιμολόγια, που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2008, 2009, 2010, ένα δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, για το οποίο δεν δόθηκαν ποτέ σοβαρές εγγυήσεις για να επιστρέψουν τα χρήματα αυτά πίσω στη ΔΕΗ, καθώς και 300.000 ευρώ που δαπανήθηκαν από τη ΔΕΗ για μελέτη που δεν εκπονήθηκε ποτέ , αλλά ούτε και επιστράφηκαν τα χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δάνειο επεστράφη λίγο πριν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο.