Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00 η επιχείρηση ανέλκυσης του ιστιοφόρου σκάφους που βυθίστηκε στο λιμάνι της Πρέβεζας το πρωί σήμερα μετά την κακοκαιρία που ξέσπασε.

Στην επιχείρηση συμμετείχε ομάδα επαγγελματιών δυτών από την Ηγουμενίτσα και γερανοφόρο όχημα, με την επιτήρηση της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας.

Η επιχείρηση κράτησε περίπου μιάμιση ώρα μιας και η ανέλκυση πραγματοποιούνταν με αργούς ρυθμούς προκειμένου να βγουν τα νερά που είχαν εισρεύσει στα ύφαλα του αλλά και να γίνει και η άντληση των νερών από την καμπίνα.

Παρών στην επιχείρηση και οι Άγγλοι ιδιοκτήτες του σκάφους οι οποίοι εντοπίστηκαν πριν το μεσημέρι από το Λιμενικό.

Το πρωί (δείτε εδώ) έγινε επιχείρηση σταθεροποίησης του πλοίου και έλεγχος από δύτες της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας ενώ «περάστηκαν» τοποθετήθηκαν περιμετρικά και τα ειδικά υλικά για την αποτροπή της θαλάσσιας ρύπανσης μιας και το σκάφος έχασε κάποια καύσιμα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το σκάφος ήταν δεμένο κάθετα στην προβλήτα. Όταν ξέσπασε η καταιγίδα, σύμφωνα με μαρτυρίες, έδειχνε ότι δεν ήταν καλά δεμένο. Κάποιοι προσπάθησαν να σφίξουν τα σχοινιά αλλά ήταν αδύνατο. Έτσι το σκάφος χτύπησε αρκετές φορές πάνω στην προβλήτα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα στην πίσω πλευρά και να βυθιστεί λίγη ώρα αργότερα.

http://www.pamepreveza.gr/