Πλήθος κόσμου  συρρέει  από την περασμένη Τρίτη 29/12 προκειμένου να προσκυνήσει  τα τίμια δώρα. Σήμερα 2 Ιανουαρίου το Nafpaktia news.gr βρέθηκε στο Αντίρριο και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αντιρρίου καταγράφοντας ουρές πιστών να περιμένουν υπομονετικά να προσκυνήσουν τα Τϊμία.

Οι άνθρωποι που φτάνουν αυτές τις ημέρες στο Αντίρριο είναι από όλη την Αιτωλοακαρνανία καθώς και από την πρωτεύουσα της Αχαΐας της Πάτρα. Αύριο μετά την Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τα δώρα θα αναχωρήσουν για το Άγιον Όρος

Τα Τίμια Δώρα μαζί την αισθητά και την Τίμια Ζώνη  παρέδωσε η Παναγία στην εκκλησία των Ιεροσολύμων λίγο πριν την κοίμησης. Μετά από το πέρασμα πολλών χρόνων  η Μαριώ μητέρα του Μωάμεθ του Πορθητή του δεύτερου τα πήρε από το θησαυροφυλάκιο του παλατιού και τα παρέδωσε στην Ι.Μ. του Αγίου Παύλου στο Άγιον  Όρον όπου  και φυλάσσονται μέχρι και σήμερα . Ο Μοναχός της Ι.Μ.  πατέρας Βασίλειος μίλησεγια την ιστορία των Τιμίων Δώρων καθώς και για θαύματα που έχουν πραγματοποιηθεί.

20160102_163504.jpg

dsc00938.jpg

NAFPAKTIA NEWS.GR