Τραγικές καταστάσεις καθημερινά στο Νοσοκομείο Αγρινίου.Παρουσίασε καρδιακές επιπλοκές και διεκομίσθη στα Ιωάννινα λόγω έλλειψης καρδιολόγου στο Αγρίνιο!

Του διαγνώστηκε μηνιγγίτιδα, παρουσίασε καρδιακές αρρυθμίες και επειδή στο Νοσοκομείο του Αγρινίου δεν υπήρχε καρδιολόγος μεταφέρεται στα Ιωάννινα ελλείψει κρεβατιών στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου του Ρίου!

Ο λόγος για 29χρονο Αγρινιώτη ο οποίος αρχικά την περασμένη Δευτέρα διεκομίσθη εσπευσμένα κατόπιν έντονης αδιαθεσίας στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου. Εκεί, το ιατρικό προσωπικό διέγνωσε γαστρεντερίτιδα και ο ασθενής αποχώρησε για το σπίτι του. Λίγες ώρες αργότερα όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε καθώς αντιμετώπιζε έντονες στομαχικές διαταραχές και εμετούς. Ακολούθησε λοιπόν το δεύτερο δρομολόγιό του για το νοσοκομείο Αγρινίου, όπου διαγνώστηκε μηνιγγίτιδα.

Ο 29χρονος ασθενής για το λόγο αυτό μάλιστα νοσηλεύτηκε στην απομόνωση σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Η περιπέτεια της υγείας του ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί, καθώς λίγο αργότερα παρουσίασε καρδιακές αρρυθμίες. Και κάπου εδώ ο Γολγοθάς του συμπολίτη μας ασθενή άρχισε να γίνεται ακόμα πιο δύσκολος, καθώς ως γνωστόν το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης δεν έχει όλες τις ημέρες καρδιολόγο και ενώ ο ασθενής λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης έπρεπε να υποβληθεί σε εξονυχιστικές καρδιολογικές εξετάσεις. Άμεσα υπήρξε επικοινωνία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, στο οποίο ωστόσο δεν υπήρχε κενό κρεβάτι.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν να παρθεί απόφαση ο 29χρονος Αγρινιώτης να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων!

Η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου επί της ουσίας το τελευταίο διάστημα αποτελεί κλινική φάντασμα, καθώς δεν υπάρχει καθημερινή εφημερία. Μπορεί προ διμήνου η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να είχε ανακοινώσει την πρόσληψη επικουρικών καρδιολόγων για την κλινική, ωστόσο η άρνηση κάποιων εξ’ αυτών συνεχίζει να προκαλεί αρρυθμίες – και μάλιστα πολύ σοβαρές- θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων Αιτωλοακαρνάνων που αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα. Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι την ίδια στιγμή αντίστοιχο πρόβλημα με την καρδιολογική κλινική αντιμετωπίζει και το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

http://sinidisi.gr/

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.