Απεργιακές συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο έγιναν σήμερα σε όλη τη χώρα.
Στο Αγρίνιο απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησε μόνο το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία. Την συγκέντρωση υποστήριξαν το Εργατικό Κέντρο και Σωματεία- μέλη του καθώς και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας με το σχετικό τόνο να δίνει η παρουσία στην πλατεία τεσσάρων τρακτέρ.
Η καθιερωμένη πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου ακολούθησε την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση κρίνεται ικανοποιητική αν και μικρότερη από την αντίστοιχη που προηγήθηκε τον Νοέμβριο.
Στις δύο ομιλίες που προηγήθηκαν της πορείας τον λόγο πήρε πρώτα ο Κ. Γιώργος Δημητρουλής, εκ μέρους του σωματείου συνταξιούχων Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος εστίασε κυρίως στα συνταξιοδοτικά ζητήματα καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για ειλημμένες αποφάσεις που κόβουν περαιτέρω συντάξεις και βάζουν τα όρια ηλικίας στο προσδόκιμο ζωής που για την Ε.Ε. είναι τα 71 έτη. Παράλληλα διάβασε τον κατάλογο των διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ όπως αυτές εκφράζονται από τις θέσεις του ΚΚΕ, στις οποίες κυριαρχεί η επαναφορά στις συντάξεις κα τα εφάπαξ προ των περικοπών που έγιναν από την αρχή της κρίσης.
Η δεύτερη ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Χρήστο Κοδέλα, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, ο οποίος επίσης εστίασε στο ασφαλιστικό και τα συνταξιοδοτικό με ιδιαίτερη έμφαση στην ενοποίηση των ταμείων σε ένα υπερ-ταμείο, παρά το γεγονός ότι ακόμη η κυβέρνηση κρατά επίτηδες κλειστά τα χαρτιά της, όπως ανέφερε. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο ομιλητής και στους πολέμους που μαίνονται γύρω από την Ελλάδα αλλά και για το προσφυγικό καλώντας τον λαό να επαγρυπνεί, όπως ανάφερε, αλλά και την κυβέρνηση να μην «δώσει ούτε γη ούτε νερό» στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αφού, σύμφωνα με τον ομιλητή, πρόκειται για ιμπεριαλιστικό πόλεμο με πρόφαση την τρομοκρατία.

φωτογραφία 3

http://www.agrinionews.gr/