Επίσημα παρουσιάστηκε η αγωνιστική μοτοσικλέτα της Honda, με την οποία οι Marc Marquez και Dani Pedrosa, θα ριχτούν στη μάχη του πρωταθλήματος των MotoGP.

Μετά από μια όχι και τόσο επιτυχημένη χρονιά, η Honda φιλοδοξεί να επιστρέψει σε τροχιά πρωταθλήματος, ποντάροντας πολλά στην νέα RC213. Θυμίζουμε ότι πέρυσι, αμφότεροι οι οδηγοί της Honda είχαν εκφράσει ανοικτά τους προβληματισμούς τους, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν με την διαχείριση της ιπποδύναμης του κινητήρα αλλά και με την υπερβολική ακαμψία του πλαισίου.

Η περσινή RC απέδιδε με απότομο τρόπο την ισχύ της, κάτι που δεν κατάφεραν στην διάρκεια της σεζόν να διορθώσουν στην Honda. Ο Marquez άλλαξε στα μέσα της περιόδου το πλαίσιο με αυτό της μοτοσικλέτας από την σεζόν 2014, προκειμένου τουλάχιστον, να λύσει ένα από τα δύο μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

amnsadba2

Τα νέα βέβαια μέχρι στιγμής δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθότι στα επίσημα δοκιμαστικά οι οδηγοί της Honda συνέχισαν να εκφράζονται με όχι και τόσο κολακευτικό τρόπο για την μοτοσικλέτα του 2016. Η απότομη παροχή της ισχύος είναι ένα θέμα που δεν έχει ακόμα λυθεί, ενώ η υποχρεωτική χρήση κοινής ΕCU απ΄ όλες τις ομάδες δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Θα καταφέρουν άραγε στην Honda να έχουν μια μοτοσικλέτα που να ικανοποιεί τους Marquez και Pedrosa μέσα στον ενάμιση μήνα που απομένει μέχρι της έναρξη του πρωταθλήματος;

amnsadba3

Πηγή: mototriti.gr