Αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί η βλάβη που προκλήθηκε στην Διώρυγα Δ20 και πλέον ετοιμάζεται να μπει πάλι το… νερό στ’ αυλάκι για να ποτιστούν τα χωράφια των αγροτών.
Ήταν μια από τις πολλές βλάβες που λαμβάνουν χώρα περίπου στο ίδιο σημείο, στο ύψος του Άη – Σώματου και αυτή που στοίχισε πολύ στους αγρότες και ειδικά σε όσους είχαν τριφύλλια και καλαμπόκια. Η οργή των είναι δεδομένη και πλέον ακούγονται πολλά για τους λόγους που η Πολιτεία δεν επεμβαίνει να δώσει μια οριστική λύση, αλλά προτιμά να μπαλώνει ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα και να προβαίνει εν τέλει σε μεγαλύτερα έξοδα… Για τρίτη φορά στην φετινή αρδευτική περίοδο οι παραγωγοί έμειναν χωρίς νερό και οι ζημιές είναι μεγάλες. Αύριο αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι η υδροδότηση και την Δευτέρα να φτάσει το νερό στα χωράφια συμπληρώνοντας έτσι μια βδομάδα απότιστα τα χωράφια!
Για το θέμα κατηγορήθηκε η Περιφέρεια που απάντησε με δελτίο Τύπου ότι δεν είναι αυτή υπεύθυνη, αλλά το ΓΟΕΒ. Κάτι που ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου Π. Παπαδόπουλος θεωρεί γελοιότητα και σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων:

Επειδή, μέχρι σήμερα, το “γαϊτανάκι” απόδοσης ευθυνών και αρμοδιοτήτων έχει φθάσει στα όρια της γελοιότητας, εκείνο που προέχει, κατά την άποψή μας, είναι:

  1. Να εκπονηθεί οριστική μελέτη αποκατάστασης της συγκεκριμένης βλάβης.
  2. Να χρηματοδοτηθεί από οποιοδήποτε πρόγραμμα το συγκεκριμένο έργο τάχιστα και αποτελεσματικά.

Όλα τα άλλα που ανάγουν το πρόβλημα σε ενδεχόμενη απόδοση αρμοδιοτήτων και ευθυνών αγγίζουν τα όρια του γελοίου και δεν αποτελούν πειστικό λόγο οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος”.

 

aixmi-news.gr