Απολογείται σήμερα στον Ανακριτή ο 46χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του θείου του, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε χαράδρα στη Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο δράστης έχει ομολογήσει την πράξη του, χωρίς όμως να δείχνει μεταμέλεια.

Περιγράφεται ως ψυχρός εκτελεστής αποφασισμένος για την πράξη του, που όπως αποδεικνύεται είχε σχεδιάσει. όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Εκείνο που ξεπερνά κάθε φαντασία είναι πως στην προσπάθεια του να αποκρύψει τα σε βάρος του ενοχοποιητικά στοιχεία και να αποπροσανατολίσει τις αρχές, δεν δίστασε να συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου  ηλικιωμένου. Προθυμοποιήθηκε μάλιστα  να βοηθήσει στην ανάσυρση του πτώματος, από την χαράδρα 50 μέτρων,  όπου λίγες ώρες νωρίτερα  ο ίδιος είχε πετάξει…!

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 69χρονος, έδειχναν ιδιαίτερο μένος του δράστη προς το θύμα.

Αρχικά τον πυροβόλησε στο εμπρόσθιο μέρος του κρανίου, όμως δεν τον τραυμάτισε θανάσιμα, ο 69χρονος διατηρώντας τις αισθήσεις του περπάτησε κάποια μέτρα στο μονοπάτι που οδηγεί στην χαράδρα όπου και κατέρρευσε.

Ο 46χρονος τον ακολούθησε, όπλισε για δεύτερη φορά την κυνηγετική καραμπίνα και  αυτή την φορά τον τον πυροβόλησε  εξ’ επαφής στο κεφάλι από  πίσω δίνοντας του την «χαριστική» βολή.

Στη συνέχεια διατηρώντας την ψυχραιμία του φρόντισε να εξαφανίσει το πτώμα και να«καθαρίσει» το χώρο του εγκλήματος, «σκηνοθετώντας» σκηνικό ληστείας, καθώς την περασμένη Πέμπτη, ο 69χρονος είχε εισπράξει την σύνταξη του!

Αφαίρεσε προσωπικά αντικείμενα του ηλικιωμένου και τα έκαψε, κάλυψε με χώμα τις κηλίδες αίματος, μάζεψε τους κάλυκες από το σημείο, ενώ το φονικό όπλο το έβαλε σε ένα σάκο και το έκρυψε σε θαμνώδη περιοχή, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του, όπου και εντοπίστηκε.

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο δράστη, καθώς από την αρχή οι έρευνες είχαν στραφεί στο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος. Πληροφορίες αλλά και στοιχεία που προέκυψαν από την αυτοψία στο χώρου του φονικού, «έδειξαν» τον βασικό ύποπτο.

Ο 46χρονος το απόγευμα της Παρασκευής προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας και λίγες ώρες αργότερα «λύγισε» ομολογώντας την πράξη του, υποστηρίζοντας πως το χέρι του «όπλισαν» κτηματικές διαφορές με τον θείο του.