Πενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, ενώ έγιναν έλεγχοι σε χίλια εκατόν τριάντα δύο άτομα, σε οκτακόσια ογδόντα έξι αυτοκίνητα και προσήχθησαν εκατόν τριάντα τέσσερα άτομα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, της κλοπής, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ δεκατρείς εκ των συλληφθέντων είναι αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπλέον εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Ναυπλίου, μία περίπτωση κλοπής μοτοσικλέτας, που είχε γίνει στις 28 Δεκεμβρίου 2015 σε χωριό του Ναυπλίου και για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου Πακιστανού για κλοπή, ενώ η μοτοσικλέτα βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Ακόμη, από την ασφάλεια Καλαμάτας, εξιχνιάστηκε και μία περίπτωση κλοπής σε κατάστημα, που είχε γίνει στις 2 του τρέχοντος μήνα στην Καλαμάτα και για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 53χρονου.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες τριάντα οκτώ παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έντεκα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και τρεις παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.