Το μετρό της Πιονγιάνγκ, της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας, είναι κατασκευασμένο 110 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, έχει δηλαδή το μεγαλύτερο βάθος από όλους τους υπογείους σε όλο τον κόσμο.

Λέγεται πως η χρήση του είναι διπλή κι εκτός από το να μεταφέρει καθημερινά τους πολίτες της απομονωμένης χώρας, θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως πυρηνικό καταφύγιο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι συρμοί αγοράστηκαν από τη Γερμανία το 1999 ενώ προορίζονταν για παλιοσίδερα, παρότι υποστηρίζεται πως κατασκευάστηκαν στη Βόρεια Κορέα.

Οι σταθμοί δεν έχουν ονόματα που να παραπέμπουν στην τοποθεσία τους αλλά ονόματα που υπενθυμίζουν στους επιβάτες τη «σοσιαλιστική επανάσταση», όπως «Σύντροφος», «Κόκκινο αστέρι», «Δόξα» και «Ολοκληρωτική Νίκη».

Τις παρακάτω φωτογραφίες έβγαλε ο Αυστραλός ταξιδιώτης Elliott Davies, ο οποίος κατέγραψε τις εμπειρίες του στη Βόρεια Κορέα στο μπλογκ του.

«Κατά την επίσκεψή μου στη χώρα ανήκα στην πρώτη ομάδα ξένων στην οποία επετράπη η πρόσβαση σε όλους τους σταθμούς και στις δύο γραμμές του μετρό της Πιονγιάνγκ», γράφει.

«Είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη και πανέμορφα μέσα μεταφοράς στον κόσμο, με κάθε σταθμό διακοσμημένο με θέματα από την επανάσταση και τα επιτεύγματά της. Από πολλές απόψεις είναι ένα μικρό μουσείο, μέρος του οποίου είναι κρυμμένο από τα ξένα μάτια και συνεπώς θέμα θεωριών συνωμοσίας», σημειώνει.

otahskortya9otahskortya8otahskortya7otahskortya6otahskortya5otahskortya4otahskortya3otahskortya2otahskortya1

 

newsbeast.gr