Τον τίτλο του καλύτερου ξενοδοχείου στον κόσμο για τους λάτρεις του τένις, διεκδικεί το πολυτελές Il San Pietro di Positano, το οποίο είναι κτισμένο επάνω σε βράχο στις ακτές Amalfi της Ιταλίας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Νάπολη και το Κάπρι.

Το ιστορικό πεντάστερο ξενοδοχείο, που αποτελεί τον ορισμό εικόνας για postcard, είναι ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα ενώ προσφέρει θέα στο ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα και έχει εντυπωσιάσει κατά καιρούς μεγάλα αστέρια του πρωταθλητισμού στο άθλημα του τένις.

To ξενοδοχείο μιλεύεται μέσα στα βράχια με θέα το Τυρρηνικό Πέλαγος και τον κόλπο του Positano. Το Positano είναι μια πόλη με αμέτρητα σκαλιά και στενά δρομάκια, ένας οικισμός-βεράντα πάνω στη θάλασσα. Στη δεκαετία του’50 συναγωνιζόταν το Κάπρι στη θερινή ντόλτσε βίτα.

Τις εντυπώσεις φυσικά κλέβει το εντυπωσιακό γήπεδο τένις, το οποίο βρίσκεται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, προσφέροντας στους παίκτες – η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους ενοίκους του ξενοδοχείου – ανεμπόδιστη θέα προς το Τυρρηνικό Πέλαγος.

Το γήπεδο, κοντά στην παραλία, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις του τένις, και για τους αρχάριους ειδικός προπονητής προσφέρει μαθήματα καθημερινά. Για να φτάσει κανείς σε αυτό, πρέπει να κατέβει τα 384 σκαλοπάτια του ξενοδοχείου ή να πάρει το ασανσέρ μέσα στο βράχο.

Σχεδιασμένο με τρόπο που να βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με τη φυσική ομορφιά του μοναδικού αυτού τμήματος της ιταλικής ακτής, το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 62 δωμάτια, όλα με ιδιωτικές βεράντες, προσφέρονται εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Η μικρή παραλία στους πρόποδες του βράχου, στον οποίο είναι κτισμένο το ξενοδοχείο, είναι άμεσα συνδεδεμένη με το κεντρικό λόμπι μέσω ενός ασανσέρ μέσα στο βράχο.

Διαθέτει σπα, γυμναστήριο, χαμάμ, φινλανδικό ντους και άλλες πολυτελείς ανέσεις.

Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμη εστιατόριο με αστέρι Μichellin που σερβίρει πιάτα της τοπικής και παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας. Ο σεφ του ξενοδοχείου χρησιμοποιεί μόνο φρέσκα ντόπια υλικά με το ελαιόλαδο να προέρχεται από τους ελαιώνες του ξενοδοχείου.