Ανιψιός του 70χρονου Θεόδωρου Μπάτραλη, είναι ο δράστης που πυροβόλησε και σκότωσε τον ηλικιωμένο στο χωριό Πτέρι του δήμου Ερυμάνθου. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 46χρονο που είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια Πατρών ως ύποπτος για τη δολοφονία του 70χρονου.

Ο 46χρονος είναι γιος του αδελφού του του θύματος και πριν από λίγο ομολόγησε την πράξη του. Το πρωί της Πέμπτης περίπου στις 11:30, ο 70χρονος Θεόδωρος Μπάτραλης, περνούσε μέσα από το χωριό. Ο 46χρονος περίμενε τον θείο του στην έξοδο του χωριού, Εκεί τον πυροβόλησε με δίκανο. Ο 70χρονος έπεσε στο έδαφος τραυματισμένος, αλλά ο δράστης φαίνεται ήταν αποφασισμένος να του δώσει τη χαριστική βολή. Έτσι κι έκανε πλησιάζοντάς τον, τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Στη συνέχεια, ο δράστης, έπιασε από τα πόδια τον ηλικιωμένο και τον πέταξε στη χαράδρα. Μάλιστα, πήρε από το έδαφος τους κάλυκες και όλα τα υπάρχοντα του θύματος και τα “έθαψε” από την άλλη πλευρά της χαράδρας στην περιοχή “Σκιαδά”. Με αυτό τον τρόπο, πίστευε ότι θα εξαφανίσει και το τελευταίο στοιχειο της αποτρόπαιας πράξης του.

Σε ότι αφορά το κίνητρο, όπως έγραψε το tempo24.gr, φαίνεται να ήταν προσωπικές οικογενειακές διαφορές μεταξύ των δύο ανδρών, οι οποίοι όμως δεν μιλούσαν εδώ και χρόνια. Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε μελετήσει τη μέρα που θα επέλεγε να σκοτώσει τον 70χρονο θείο του για μην κινήσει υποψίες. Ενδεχομένως να περίμενε να πάρει τη σύνταξη για να φανεί ότι έπεσε θύμα ληστείας. 

Μάλιστα πριν λίγα λεπτά έστειλε ενημέρωση και η Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία ο 46χρονος συνελήφθη ως δράστης της δολοφονίας του 70χρονου ο οποίος εντοπίσθηκε νεκρός. Οπως διαπιστώθηκε κατά την προανακριτική έρευνα της Ασφάλειας Πατρών, πυροβόλησε με κυνηγετικό οπλο και τραυμάτισε θανάσιμα τον 70χρονο. Όπως προκυψε κίνητρο του δράστη δεν ήταν η ληστεία, αλλά προσωπικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους οι δύο άνδρες, ενώ στη συνέχεια φέρεται να απέσπασε τα χρήματα προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις Αρχές.

Ο δράστης κρατείται στην ΑΔ Αχαϊας, και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

πηγη http://www.tempo24.gr/