Το ραντεβού είχε κλειστεί το πρωί της Πέμπτης 2 Ιουνίου στις 10, σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην οδό Σταδίου. Πρόκειται για νεοκλασικό κτίριο που παλαιότερα στεγαζόταν η Ιονική και Λαϊκή τράπεζα.

Όπως αναφέρει το protionline στο ραντεβού για την απόδοση στο Δήμο Αιγιάλειας των λιρων που διέθεσε ο Γιώργος Οικονόμου, πήγαν ο Δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γιώργος Μπέσκος, ο οικονομικός σύμβουλος του Δημάρχου Βασίλης Κωστάρας και ο δημοτικός υπάλληλος Κώστας Μανέτας.

1795510Ο τελευταίος είχε οριστεί να εξοφλήσει τα φύλακτρα 600 ευρώ και οι δύο πρώτοι κατέβηκαν στο τέταρτο υπόγειο της τράπεζας όπου βρισκόταν η θυρίδα με τις λίρες.

1.050 χρυσές λίρες σε δύο κουτιά, οι μισές με το κεφάλι του βασιλιά Εδουάρδου και οι άλλες μισές με την Ελισσάβετ.

Παναγόπουλος και Μπέσκος έβαλαν τα κουτιά σε μικρή τσάντα που είχαν μαζί τους, υπέγραψαν και ανέβηκαν στο ισόγειο που τους περίμεναν ο Κωστάρας με τον Μανέτα.

Με μια μικρή περιουσία στα χέρια τους, σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να γίνουν στόχος κλοπής, γι αυτό αποφάσισαν να μοιράσουν τον κίνδυνο.

Επειδή ο Δήμαρχος είχε και ραντεβού στο Υπουργείο Υποδομών, πήγε τον Κωστάρα με τον Μανέτα στο ΚΤΕΛ, οι οποίοι μαζί με τις λίρες έφυγαν για Αίγιο.

Στο ΚΤΕΛ του Αιγίου, τους περίμενε ο γραμματέας του Δημάρχου Ανδρέας Τριανταφύλλης, που τους πήγε στην Εθνική τράπεζα του Αιγίου, ακριβώς στο κλείσιμο, όπου οι λίρες αφού μετρήθηκαν, μπήκαν σε θυρίδα του Δήμου Αιγιάλειας.

Αυτό που συνέβη με τις χρυσές λίρες, θα μπορούσε να γυριστεί και ταινία, ενώ το ποσό μαζί με άλλα 300.000 ευρώ που άφησε ο διαθέτης θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της Μητροπόλεως μέχρι την Ρωμανιώλη, που ελπίζουμε να μην γίνει σίριαλ όπως όλες οι αναπλάσεις μέχρι σήμερα.

Στη φωτό οι 1050 λίρες του αείμνηστου λογιστή και διαθέτη Γιώργου Οικονόμου, την ώρα της καταμέτρησης.

patrasevents.gr