Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού λέει το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και,όπως διαπιστώνει το tempo24.gr,  είναι κάθετα αντίθετο σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση του φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου – Παραπείρου. Ο τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας συνόψισε τα συμπερασμάτά του σε πόρισμα που απέστειλε στους συναρμόδιους φορείς με πρώτο τον υπουργό υποδομών Χρήστο Σπίρτζη εν όψει της συγκρότησης του φορέα Διαχείρισης του φράγματος. Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος πρωτάσσει τη ΔΕΥΑΠ ως φορέα, που όχι μόνο μπορεί να αναλάβει στρατηγικό ρόλο στο Φράγμα, αλλά μπορεί να αποτελέσει στην ατμομηχανή της ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Η συγκρότηση ενός Δημόσιου Φορέα για τη διαχείριση και λειτουργία του φράγματος Πείρου Παραπείρου μπορεί και είναι βιώσιμη προς όφελος των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών οι οποίοι θα υδρεύονται από ένα έργο το οποίο βαίνει προς την ολοκλήρωση του και αποτελεί ένα από τα κρισιμότερα έργα υποδομής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

“Από την ανάλυση των δεδομένων τα οποία επεξεργάστηκε το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας προκύπτουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις σύμφωνα για τη διασφάλιση μιας βιώσιμης και αειφόρου λειτουργίας και διαχείρισης του φράγματος  τόσο στη μεταφορά όσο και στη  διανομή του νερού ύδρευσης” αναφέρει μεταξύ άλλων στο πόρισμά του το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και εξειδικεύει στις προϋποθέσεις:

“Προκύπτει η αναγκαιότητα για την εμβάθυνση της περιφερειακής  συνείδησης και ο σημαντικός ρόλος  που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η ΔΕΥΑ Πάτρας στην ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος, ως ένας Φορέας που δυνητικά μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πλέον αναπτυξιακούς φορείς για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αποτελώντας συνάμα πρότυπο για την Ελληνική πραγματικότητα.

Ανεξάρτητα από την τελική επιλογή που θα προκύψει για τον τρόπο συγκρότησης του Φορέα Διαχείρισης, κατόπιν του σχετικού διαλόγου μεταξύ των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της  Κεντρικής Κυβέρνησης, είναι προφανές ότι ο κάθε Φορέας οφείλει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, ξεπερνώντας τις παθογένειες που ταλανίζουν την ευρύτερη περιοχή μέσα από ένα νέο αναπτυξιακό όραμα, το οποίο χρέος όλων μας είναι να το σφυρηλατήσουμε σήμερα για το αύριο είναι ήδη αργά.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας είναι και θα παραμείνει παρόν στη διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα ενός τομέα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απαξιωθεί προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία με κάθε τρόπο φροντίζουν να μας θυμίζουν ότι, τελικά, μπορούν να υποκαταστήσουν το Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κάθε υπηρεσία προς τον πολίτη η οποία μπορεί να παράξει επιχειρηματικό κέρδος.

Το νερό ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και δημόσιο αγαθό και όχι ως εμπορικό προϊόν, δεν  μπορεί παρά να βρίσκεται αποκλειστικά σε δημόσιο έλεγχο, αποκλειομένης της άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησής του” ξεκαθαρίσει το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος.

 

http://www.tempo24.gr/

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.