Συγκλονιστικό παιχνίδι στο ΔΑΚ Αγρινίου στο τοπικό ντέρμπι της Πόλης ανάμεσα στον ΑΛΦΑ και την Γ.Ε. Αγρινίου. Η ομάδα της ΓΕΑ πήρε την νίκη με 62-63 και έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα. Η ΓΕΑ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε με 7-11. Ο ΑΛΦΑ με τον Σταυρόπουλο και τον Κυριαζή αντέδρασε και έκλεισε την πρώτη περίοδο όντας πρωτοπόρα με 15-13. Η ΓΕΑ με ένα εκρηκτικό τρίλεπτο ξεφεύγει στο σκορ με 24-31 αλλά ο Χρήστος Σταυρόπουλος με συνεχόμενα καλάθια μειώνει την διαφορά στο καλάθι 29-31 για να ευστοχήσει ο Ρέντζιος από πλευράς φιλοξενούμενων για το 29-33 σκορ που έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Η ΓΕΑ στην τρίτη περίοδο παρά το γεγονός ότι από πολύ νωρίς έχει φορτωθεί με φάουλ (αποβλήθηκαν συνολικά οι Τάγκας, Τασόπουλος, Σταμούλης) έχει το προβάδισμα και με την συμπλήρωση τριάντα λεπτών το σκορ είναι στο 48-54 υπέρ της.
Δραματικό το τελευταίο δεκάλεπτο. Ο ΑΛΦΑ με τους Σταυρόπουλο, Γεωργούλα και Κυριαζή αντεπιτίθεται την ίδια ώρα που η ΓΕΑ είναι -3 παίκτες λόγω φάουλ και ακόμα τρείς φορτωμένους. Ο Κυριαζής στην διάρκεια της περιόδου κρατάει ζωντανή την ομάδα του με τρίποντα και δεν αφήνει τους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν. Φτάνουμε στα τελευταία 17 δευτερόλεπτα με την ΓΕΑ να προηγείται με 62-63 και την τελευταία επίθεση για την ομάδα της ΑΛΦΑ. Ο Σταυρόπουλος διεισδύει κλείνεται και πασάρει προς τον Κυριαζή αλλά η μπάλα χάρη στην πίεση των παικτών της ομάδας του Τάσου Σταμάτη βγαίνει έξω στα 2,5 δευτερόλεπτα για την ΓΕΑ. Φάουλ στο 0.9 με τον Σταμουλάκη να αστοχεί στην δεύτερη επίτηδες και το μακρινό σουτ του Γεωργούλα να μην βρίσκει στόχο. Τελικό σκορ 62-63 για την ΓΕΑ. Για τους νικητές ο Σταμούλης είχε 19 πόντους, ο Σταμουλάκης 12, και ο Τάγκας 11. Από τον ΑΛΦΑ που παρουσίασε μια άκρως μαχητική και καλή ομάδα πρώτος σκόρερ ο Κυριαζής με 16 πόντους ενώ ο Σταυρόπουλος είχε 13, ο Γεωργούλας 11 και ο Κουδούνας 10. Επόμενο ματς για την ΓΕΑ στην Άρτα με αντίπαλο την Άνω Πόλη Άρτας ενώ ο ΑΛΦΑ θα υποδεχθεί την Νικόπολη Πρέβεζας.

*Οι παίκτες και ο προπονητής της Γ.Ε.Αγρινίου ευχαριστούν τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας Θανάση Ζαμπάρα για την δουλειά του  και την πολύτιμη συμβολή του καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας όπου αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών οι Τάγκας, Σταμουλάκης, Ρέντζιος και Τασόπουλος και χρειάστηκαν να περάσουν πολλές ώρες στο φυσικοθεραπευτήριο και του αφιερώνουν την σημερινή νίκη.

Δεκάλεπτα: Α: 15-13 Β:14-20 Γ:19-21 Δ:14-09

ΑΛΦΑ(Καραπιπέρης): Κυριαζής 16(3), Διαμάντης 3(1), Θεοφάνης, Κουβέλης 5(1), Σταυρόπουλος 13, Γεωργούλας 11(1), Καραγιώργος, Βατίστας 3, Παρθένης 1, Κορόζης, Ηλιού, Κουδούνας 10

Γ.Ε. Αγρινίου(Σταμάτης): Γυφτάκης, Τάγκας 11(1), Κοντονάσιος, Σταμουλάκης 12(2), Σταμούλης 19(1), Ρέντζιος Β. 9, Μουχάκης 2, Κρητικός, Ρέντζιος Ν., Δάρλας 2, Τασόπουλος 8, Μινασιάν

basket247 team