O Α.Ο. Αγρινίου με πολύ καλό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε στο κατάμεστο ΔΑΚ Αγρινίου της ομάδας της ΕΑΚ Θεσσαλονίκης με 87-69 και έφτασε στην έκτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής όλες μέσα στο απόρθητο φρούριο. Την έδρα του. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά καθόλου για τους γηπεδούχους που αντιμετώπισαν πρόβλημα στην άμυνα. Ο Γιαννουζάκος θυμήθηκε τα νιάτα του και με τρία τρίποντα στο διάστημα αυτό έφερε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 19-26 με την λήξη της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Α.Ο. Αγρινίου καταφέρνει να ισορροπήσει την κατάσταση. Παίρνει λίγους πόντους αλλά από πολλούς στην επίθεση και μειώνει με την λήξη του ημιχρόνου στο καλάθι 39-41.
Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο. Δίπλα στον εκπληκτικό για ακόμα ένα παιχνίδι Σωκράτη Ναούμη προστέθηκαν και οι Μπαρούχας- Μήτσου και η ομάδα του Αγρινίου ανατρέπει την εις βάρος της κατάσταση ολοκληρωτικά προηγούμενη με την συμπλήρωση τριάντα λεπτών παιχνιδιού με 62-53. Στα τελευταία δέκα λεπτά η παράδοση των παικτών της ΕΑΚ είναι ολοκληρωτική. Ο Α.Ο.Α κυριαρχεί στο διάστημα αυτό σε άμυνα και επίθεση και φτάνει σε μια εύκολη και εμφατική νίκη με σκορ 87-69. Κορυφαίος για την ομάδα του Χρήστου Μυριούνη ο εκπληκτικός 18χρονος Σωκράτης Ναούμης που σταμάτησε στους 27 πόντους με τέσσερα τρίποντα. Πολύ καλή απόδοση από τους Μπαρούχα και Μήτσου με 12 και 11 πόντους αντίθετα ενώ  ο Γιώργος Μπερερής έκανε ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Γεωργούλας τέλος είχε 9 πόντους και 8 ριμπάουντ. Πολύ καλή εμφάνιση στα δέκα λεπτά που αγωνίστηκε από τον νεαρό Κυριλή.  Από την ΕΑΚ ο Καλπαξίδης σημείωσε 21 και ο αειθαλής Γιαννούλης 16.

Δεκάλεπτα: Α:19-26 Β:20-15 Γ:23-12 Δ:25-15

Α.Ο. Αγρινίου(Μυριούνης): Κυριλής 4, Μπερερής 12, Τσιρώνης 2, Παραπούρας 3(1), Ναούμης 27(4), Σκαρλάτος, Κόκκιος, Μπαρούχας 12(2), Μήτσου 11(3), Γεωργούλας 9, Αναστασάκης 7, Πουρνάρας

ΕΑΚ Θεσσαλονίκης(Μπάλτου): Δικταπανίδης, Καπλαξίδης 21(3), Παπαβασιλείου, Γαιτανίδης 3, Γαρέζος, Καραϊσκάκης 6, Παπαθανασίου, Δάλπας 4, Μπέγας 7, Πολιτόπουλος 2, Γιαννούλης 16, Γιαννουζάκος 9(3)

Μιχάλης Σταμουλάκης

http://basket247.gr/

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.