Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με πρωτοβουλία της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Βενετσιάνας Κυριαζοπούλου.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν και φορείς της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα οι βουλευτές Γ. Βαρεμένος, M. Tριανταφύλλου, Δ. Κωνσταντόπουλος και Κ. Καραγκούνης και ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου.Παρών ήταν και ο περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Η  πρύτανης του Πανεπιστημίου κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου παραχώρησε από λίγη ώρα συνέντευξη τύπου, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

Ότι οι  πολιτικοί θέλουν για τους δικούς τους λόγους τα τμήματα να παραμείνουν  στο Αγρίνιο, εξέφρασε η κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου ερωτώμενη σχετικά με την παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο.

koi-syskepsi-patra3«Εμείς εμμένουμε στην άποψη ότι η σωστή ακαδημαϊκή λειτουργία των τμημάτων δεν μπορεί να γίνει με την παραμονή τους στο Αγρίνιο, ούτε να μείνουν οι φοιτητές στο Αγρίνιο με απογυμνωμένα τμήματα», είπε η ίδια που εν συνεχεία τόνισε πως οι όποιες αλλαγές θα τεθούν επί τάπητος στον εθνικό διάλογο που θα γίνει γενικότερα για τις αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. «Όσο όμως τα τμήματα παραμένουν εκεί, δεν θα έχουν καθόλου διαφορετική αντιμετώπιση από τα τμήματα της Πάτρας», συμπλήρωσε η Πρύτανης.

Σε προηγούμενη ερώτηση απάντησε, τόσο η ίδια όσο και εκπρόσωπος του Υπουργείου, ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για επανασύσταση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Στην σύσκεψη που προηγήθηκε η κ. Κυριαζοπούλου δεν διαφοροποιήθηκε από την πάγια θέσης της για την μεταφορά των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, διαβεβαίωσε όμως πως θα «τρενάρει» τις διαδικασίες μετακινήσεις μελών ΔΕΠ. Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλο μέρος της σύσκεψης αναλώθηκε στη συζήτηση για τα Τμήματα του Αγρινίου. Υπέρ της κ Κυριαζοπούλου τάχτηκαν οι περισσότεροι παριστάμενοι Αχαιοί βουλευτές.
koi-syskepsi-patra4

H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ
koi-syskepsi-patra1koi-syskepsi-patra6

koi-syskepsi-patra5

πηγη : agriniopress.gr