Απάντηση στην από 2-11-2015 Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη, έδωσε, με έγγραφο της Ε.Υ.Δ.Ε.- Κ.Σ.Σ.Υ. του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύου, ο Υπουργός, κος Χρήστος Σπίρτζης, αναφορικά με το ζήτημα της εξέλιξης των εργασιών στο Έργο της βελτίωσης της Εθνικής Οδού Αγρινίου- Καρπενησίου.

Συγκεκριμένα, με το ως άνω έγγραφο, το αρμόδιο Υπουργείο αποδίδει την καθυστέρηση στην υλοποίηση των εργασιών του έργου, καταρχήν, σε προβλήματα απαλλοτριώσεων, όπου, λόγω του μεγάλου αριθμού ιδιοκτησιών και των επικειμένων ανά ιδιοκτησία, η αρμόδια Επιτροπή ασχολείται, μέχρι σήμερα, με τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών που τεκμηριώνουν την απαίτηση των δαπανών για αποζημιώσεις επιτάξεων στους δικαιούχους, σε αντιδράσεις ιδιοκτητώντων παρακείμενων στην οδό ιδιοκτησιών για την κατασκευή του δρόμου, καθόσον αυτός διέρχεται μέσα από περιοχή στην οποία έχουν ανεγερθεί επιχειρήσεις και αξιόλογης κατασκευής κτίρια, σε εκκρεμή σχετική δικαστική διαμάχη ενώπιον του ΣΤΕ, και στην υπ, αρ. 122/2015 απόφαση του ΔΣ του Δήμου Αγρινίου σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε να γίνουν ενέργειες για αλλαγές στην κατασκευή του 1ουτμήματος του έργου προς όφελος της πόλης του Αγρινίου.

Το Υπουργείο, με την ως άνω απάντηση του, χωρίς να δίνει σαφή απάντηση,αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών, παρείχε τη διαβεβαίωση ότι, μεριμνά για την εκτέλεση του ως άνω έργου, εξετάζοντας ορισμένες τροποποιήσεις στη χάραξη του 1ου τμήματος της οδού και φροντίζοντας να ξεπεραστούν τα προβλήματα απαλλοτριώσεων και επιτάξεων για την πληρωμή των αποζημιώσεων στους θιγόμενους ιδιοκτήτες , ώστε να είναι υλοποιήσιμος ο άξονας Αγρινίου- Καρπενησίου, μήκους 7,15 χλμ.

Ο κ. Καραγκούνης, από την πλευρά του, θα εξακολουθήσει να πιέζει προς την κατεύθυνση της άμεσης έναρξης των εργασιών του έργου, λαμβανομένης υπόψη της δραματικής κατάστασης στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο και της συνεπαγόμενης αυξημένης επικινδυνότητας στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής. Δεν θα γίνουν ανεκτές, περαιτέρω καθυστερήσεις, που οφείλονται, μεταξύ άλλων, και στην έλλειψη χρημάτων, που το Υπουργείο, λόγω της αδράνειάς του, δεν φρόντισε να εξασφαλίσει.

Αθήνα, 4/12/2015

Γραφείο Τύπου

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.