«Πρωτοφανή προχειρότητα» καταλογίζει στο υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων δημόσιας υγείας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, η απάντηση του υπουργείου Υγείας, στην επιστολή που απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στις 28/3, σχετικά με τις πολύμηνες αναμονές των ασθενών για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία, «αναδεικνύει την επικίνδυνη άγνοια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τα σοβαρά ζητήματα της Δημόσιας Υγείας».
«Ειδικότερα ανακοίνωσε προσλήψεις ακτινοφυσικών και γιατρών ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας σε νοσοκομεία της Αττικής που δεν διαθέτουν Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα! Ενώ αγνοούνται προκλητικά τα νοσοκομεία της περιφέρειας,για τα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά», συμπληρώνει ο ΙΣΑ.
Εξάλλου, για «προκλητική άγνοια των σοβαρών προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας» καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.
«Ο ΙΣΑ έχει τονίσει τις σοβαρές ευθύνες που έχει για κρίσιμα ζητήματα ,όπως είναι η επιδημία της γρίπης που βρήκε φέτος αθωράκιστη τη χώρα και η έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που κοστίζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές», συμπληρώνει.
Καταλήγοντας, ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας «να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας και να σταματήσει να παραπλανά την κοινή γνώμη με κινήσεις εντυπωσιασμού που στερούνται ουσίας».
Πηγή: Ναυτεμπορική