Γιορτάζει η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Αστακού την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 και θα πανηγυρίσει με την δέουσα  ευλάβεια και επισημότητα.
      Σύμφωνα με την παράδοση στην απόκρημνη πλαγιά μέσα στη σπηλιά που είναι χτισμένο το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι, βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ενώ από το μοναδικό σταλακτίτη της σπηλιάς στάζει το δάκρυ της Παναγίας.
     Στο Ιερό προσκύνημα που βρίσκεται στο Βαλτί Αστακού, την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 6:30μ.μ θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και την Δευτέρα 20 Ιουνίου, ώρα 7:00π.μ θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική θεια λειτουργία.
1%2BASTAKOS%2BFANEROMENH%2B2013
EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ  ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΣΤΑΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
     Την προσεχή Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016, εορτάζει η Ι. Μ. Παναγίας Φανερωμένης, η ευρισκόμενη στην περιοχή Βαλτί Αστακού.
Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών που θα τελεστούν στο Ιερό Προσκύνημα
Την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 6:30 μ.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός.
Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και ώρα 7:00 π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ASTAKOS%2BPANAGIA%2BFANEROMENH%2B%25281%2529
Η Παναγία του Βάλτου
(Παναγία Φανερωμένη)
   …..Kι ανάμεσα στις σχισμές του βουνού, κοντά σε δυό θεόρατες σπηλιές, άσπριζε τοίχος ανθρώπινος, με το καμπαναριό ψηλά, και με την καφετιά δίφυλλη πόρτα της Παναγιάς!… Mοναδική εκκλησία χτισμένη σε σπηλιά κ’ η Aγία Tράπεζά της μέσα σε υγρή κόχη, φωτίζεται απόκοσμα από τις χαραμάδες των βράχων, και πίσω της, ακόμη βαθύτερη σπηλιά, χώνεται στον κόκκινο γρανίτη και περπατάει φιδωτά στα σπλάχνα του… για να φέρη, από θέλημα υπεράνθρωπο, τον ελεύθερο αέρα στους σκλαβωμένους Tιτάνες!… 
      Eκεί μέσα, στα σπλάχνα της γης, βρέθηκε η όμορφη εικόνα της Παναγιάς, από τσοπάνους του Θεού που κάποτε σε χρόνια πονηρά κρύβονταν αυτού και κούρνιαζαν για να γλυτώσουν την αλλοπιστία των Οθωμανών. K’ έλεγαν οι παλιοί του τόπου μας, μέχρι να φανερωθή η Παναγιά, κάθε Δεκαπενταύγουστο ένας στοιχειωμένος ταύρος έβγαινε στην είσοδο της σπηλιάς και ξεσήκωνε τους ξωμάχους με το μούγκρισμά του…
απόσπασμα από το βιβλίο του Οδυσσέα Ζούλα
“ Ιστορίες από τον Αστακό”
ASTAKOS%2BPANAGIA%2BFANEROMENH%2B%25284%2529
ASTAKOS%2BPANAGIA%2BFANEROMENH%2B%25285%2529
http://xiromeronews.blogspot.gr/