Στο ηλιόλουστο Αγρίνιο, με τον καιρό σύμμαχο των δρομέων, όλα κύλησαν ομαλά κατά τη διάρκεια του 9ου Ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης».
Μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή αθλητών που έτρεξαν στην πανέμορφη διαδρομή προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα Μαραθωνοδρόμου,αγρινιώτη Μιχάλη Κούση. Αυτό εξάλλου συνέβη παρά το γεγονός πως ο αγώνας δεν ήταν ενταγμένος στο Καλεντάρι 2016 του ΣΕΓΑΣ, κάτι που αποθάρρυνε  ορισμένους γνωστούς δρομείς από το να συμμετάσχουν. Πολλές   ήταν οι συμμετοχές και στον αγώνα των 10 χλμ. και 5 χλμ. αλλά και στον αγώνα τους ενός χιλιόμετρου για παιδιά.
Οι εκκινήσεις έγιναν από  διασταύρωση Ερμίτσας για τα 5 χλμ, διασταύρωση Παναιτωλίου για τα 10 χλμ , κυκλικό κόμβο στην είσοδο του Αγρινίου για το ένα χιλιόμετρο. Η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου δόθηκε στις 11:30 στη Βαριά (Δογρή).
Πλήθος κόσμου εξάλλου ανέμενε στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα, για να υποδεχθεί και να χειροκροτήσει θερμά τους συμμετέχοντες. Σε διάφορα σημεία κατά μήκος επίσης της διαδρομής ο κόσμος επευφημούσε τους διερχόμενους δρομείς. Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους,  διοργανωτές, εθελοντές, αθλητές και η Αστυνομία.
«Ο Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» έχει αποκτήσει πλέον μεγάλη απήχηση. Είναι μία γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, είναι η συνεργασία που φέρνει κοντά χιλιάδες δρομείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και ολόκληρη την Αγρινιώτικη κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν και όσους συνέδραμαν σε αυτή την επιτυχημένη διοργάνωση και κατάφεραν να δώσουν στον Ημιμαραθώνιο τη σημασία και τη βαρύτητα που του αξίζει» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου.
Νικητής του Ημιμαραθωνίου ο  Γιάννης Χαμόδρακας  του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου με πρώτη γυναίκα την Βηθλεέμ Σαπίου. Στον αγώνα των 10 χλμ πρώτευσε ο Στάθης Καραχρήστος (ΣΔΥ Αγρινίου) και από τις γυναίκες η Μαίρη Σανδάλη. Στον αγώνα των 5χλμ ο Γκαμπριελ Πίσσας  και από τις γυναίκες η Ελένη Νικολοπούλου (ΓΕΑ RUNNING TEAM).

πηγη agrinionews.gr