Δράσεις ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αγρινίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ειδικότερα η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίουδιοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 στον πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη (έναντι Δημαρχείου) από τις 10:00 έως τις 13:00, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Θα διανεμηθεί έντυπο υλικό και θα γίνει ενημέρωση από τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, για το θέμα της έμφυλης βίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Δήμο Αγρινίου λειτουργεί Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, ο οποίος αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών/υπηρεσιών για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας σε περιφερειακό επίπεδο κι έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σε γυναίκες θύματα βίας, καθώς και στα παιδιά τους.

Στη συγκεκριμένη δομή του Δήμου έχουν βρει «καταφύγιο» γυναίκες με τα ανήλικα παιδιά τους, όπου στηρίχθηκαν κοινωνικά, ψυχολογικά, υλικά και πέτυχαν μεγάλο βαθμό αυτοβελτίωσης, μέσω της συμβουλευτικής διαδικασίας. Ταυτόχρονα το επιστημονικό προσωπικό στήριξε μεγάλο αριθμό επωφελούμενων γυναικών που βιώνουν το φάσμα της έμφυλης βίας.

 

http://sinidisi.gr/

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.