Μετά τα στοιχεία – σοκ από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου που παρουσίασε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου η «Σ», αναφορικά με τις οικογένειες της πόλης που σιτίζονται από προγράμματα αλληλεγγύης, σήμερα φέρνει στο φως της δημοσιότητας, αντίστοιχα στοιχεία που αφορούν μαθητές στα σχολεία του Δήμου Αγρινίου.

Κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, σε περίπου 60 μαθητές, χορηγούνταν δωρεάν κολατσιό σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Γκρίζη. Ο κ. Γκρίζης τόνισε πως φέτος τα παιδιά που αναγκάστηκαν να εισαχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του Δήμου για δωρεάν κολατσιό αυξήθηκαν κατά πολύ.

Η πρωτοβουλία της  Δημοτικής Αρχής Αγρινίου για το δωρεάν κολατσιό αναλήφθηκε μετά και από παραινέσεις Διευθυντών Σχολείων του Δήμου, οι οποίοι είχαν ενημερώσει για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα σχολεία τους. Δεκάδες μαθητές εντοπίζονταν στα διαλείμματα από τους δασκάλους να βρίσκονται στα όρια υποσιτισμού, καθώς τα πρωινά πήγαιναν στα σχολεία χωρίς φαγητό από το σπίτι, ή χρήματα από τους γονείς έστω για ένα κουλούρι από το κυλικείο, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους.

Άμεσα έγινε καταγραφή των παιδιών που αδυνατούν να προμηθευτούν κολατσιό και προέρχονται από οικογένειες με πενιχρά εισοδήματα και ξεκίνησε με «διακριτικό» -για ευνόητους λόγους-  τρόπο η «διανομή» δωρεάν κολατσιού. Οι μόνοι αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου είναι οι Διευθυντές των Σχολείων.

Ο Δήμος Αγρινίου θα συνεχίσει να στηρίζει τα παιδιά αυτά με κάθε τρόπο και κόστος, όπως σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. 

http://sinidisi.gr/

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.