Ο Μπαντ Σπένσερ (Bud Spencer) ο συμπαθέστατος γίγαντας του κινηματογράφου που στο πλευρό του Τέρενς Χιλ μοίραζε απλόχερα ξύλο είναι σήμερα ένας 87χρονος που ζει στην Ρώμη και ασχολείται με τα βιβλία που γράφει.

Το Σπένσερ είναι το κινηματογραφικό του όνομα καθώς το κανονικό του όνομα και επώνυμο είναι Carlo Pedersoli. Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του  1929 στη Santa Lucia, της Νάπολης.

Άγνωστες πτυχές της ζωής του

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο πανύψηλος ηθοποιός που βλέπει τον κόσμο από τα 192 εκατοστά ήταν 20 φορές πρωταθλητής κολύμβησης στην Ιταλία.

Είχε πάρει μέρος και διακρίθηκε στους Ολυμπιακούς του Ελσίνκι το 1952 και του Μεξικό το 1956, όπως και σε Μεσογειακούς.

Ήταν ο πρώτος Ιταλός επαγγελματίας κολυμβητής που κολύμβησε στα 100 μέτρα ελεύθερο σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Επίσης διαθέτει πτυχίο Νομικής, ενώ το ίδρυμα Σπένσερ δίνει υποτροφίες σπουδών!

Η «βουτιά» στον κινηματογράφο

Στο χώρο του κινηματογράφου μπήκε στα 37 του. Ο πεθερός του Giuseppe Amato ήταν παραγωγός της La Dolce Vita και εκείνος ήταν που τον παρότρυνε. Το 1967 οι ανάγκες της ταινίας απαιτούσαν έναν γιγαντόσωμο άνδρα που το βρήκαν στο πρόσωπό του.

Από τότε πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες δράσης και γέλιου με τον Τέρενς Χιλ με τον οποίο έγιναν έκτοτε αδελφικοί φίλοι.

Σε μια από τις λίγες συνεντεύξεις του στην ισπανική εφημερίδα EL PAIS είχε πει για τη βία στις ταινίες του: «Η βία μου ήταν πάντα ένα αστείο. Ήταν ο εκτελεστικός βραχίονας στο μυαλό όλων αυτών που θέλουν και δεν μπορούν να εξεγερθούν κατά των αυθαιρεσιών εις βάρος τους-από το αφεντικό τους στη δουλειά  για παράδειγμα».