Συγκλονισμένη είναι η Κάτω Αχαΐα αλλά και ολόκληρη η χώρα, από το φονικό που βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη τοπική κοινωνία.

Σήμερα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και νωρίτερα το μεσημέρι έγινε η κηδεία του άτυχου 17χρονου Γιώργου Αλεξανδρόπουλου με τους συμμαθητές του να τον αποχαιρετούν με χειροκροτήματα και λευκά λουλούδια.

Τραγικές είναι και οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα λεπτά που ακολούθησαν τον φονικό πυροβολισμό από την κυνηγετική καραμπίνα που κράδαινε ο 15χρονος.

«Αντώνη πεθαίνω. Δεν θα αντέξω πολλή ώρα ακόμα».

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του αδικοχαμένου 17χρονου λίγα λεπτά μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε από τον 15χρονο φίλο του.

«Βάστα γερά φίλε μου. Μη φύγεις» του είπε ο κολλητός του φίλος, που παρά τις προσπάθειες, δεν πρόλαβε να σπρώξει τον 15χρονο δράστη όταν τον είδε να οπλίζει την κυνηγετική καραμπίνα.

Διαβάστε τι λέει ο πατέρας φίλου των δύο παιδιών στην Αχαΐα:

Κρατώντας το τραύμα με το χέρι του έκανε δυο βήματα προς το μέρος της κοπέλας του που έκλαιγε, έσκυψε προς το μέρος της και με όση δύναμη του είχε απομείνει τη φίλησε στο πρόσωπο.

Τα επόμενα δευτερόλεπτα σωριάστηκε στο έδαφος.

Είχε προηγηθεί έντονος διαπληκτισμός μεταξύ των δυο εφήβων λόγω της συνήθειας του δράστη να παρενοχλεί επίμονα τα κορίτσια του χωριού. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο 15χρονος δράστης πείραξε την κοπέλα του 17χρονου θύματος με αποτέλεσμα να λογομαχήσει με το θύμα επειδή του ζήτησε να είναι πιο ευγενικός με το γυναικείο φύλο.

Η μεταξύ τους διαφωνία «άναψε τα αίματα» με αποτέλεσμα οι δυο φίλοι να πιαστούν στα χέρια. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ο 15χρονος ένιωσε προσβεβλημένος που αν και αθλητής στο kick boxing, δεν κατάφερε να νικήσει τον 17χρονο.

Τότε ήταν που έφυγε από τον προαύλιο χώρο του σχολείου και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του θείου του. «Τώρα θα δεις», φώναξε ο νεαρός στο θύμα. Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί το κακό που θα συνέβαινε λίγη ώρα αργότερα, όταν ο 15χρονος πήρε το αυτοκίνητο του θείου του και την καραμπίνα που βρισκόταν στο σπίτι για να πάρει εκδίκηση.

Όταν έφτασε στο σχολείο έβαλε την καραμπίνα ανάμεσα στα κάγκελα και πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής.

Όταν ο 17χρονος έπεσε στο έδαφος ο 15χρονος είπε στο θύμα: «Έλα τώρα αν τολμάς και δείρε με» και αμέσως τράπηκε σε φυγή, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Ο κολλητός φίλος του θύματος, Αντώνης έτρεξε αμέσως προς το σπίτι του για να φωνάξει τον πατέρα του Χρήστο.

Όπως λέει ο ίδιος, δράστης και θύμα έκαναν παρέα αφού όλα τα παιδιά της περιοχής γνωρίζονται μεταξύ τους. «Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο κακό στα μέρη μας. Και τα δυο παιδιά έκαναν παρέα με το γιο μου και είχαν έρθει πολλές φορές στο σπίτι μου. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι χάθηκε τόσο άδικα ένα τόσο καλό παιδί. Εκανε όνειρα για τη ζωή του. Ανυπομονούσε να τελειώσει το λύκειο και να ανοίξει το δικό του γυμναστήριο. Προέρχεται από φτωχή και τίμια οικογένεια».

Ο πατέρας του δράστη είναι οδηγός φορτηγών και το μεγαλύτερο διάστημα βρίσκεται στο εξωτερικό. Αυτές τις μέρες βρισκόταν στην Ολλανδία από όπου επιστρέφει αεροπορικώς στην Ελλάδα.

 

http://www.tempo24.gr/