Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις-μέλη του ότι σε συνεργασία με τον καθηγητή κ. Ιωάννη Μπακούρο, Πρόεδρο του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον κ. Ευάγγελο Γκανά, Aκαδημαϊκό του Τμήματος Μηχανολόγων-Αεροναυπηγικής-Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου του Coventry του Ηνωμένου Βασιλείου, θα δημιουργήσει ένα γραφείο για την στήριξη, ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων επιχειρηματιών που προσπαθούν να λάβουν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εθνικούς και ιδιωτικούς πόρους και τα venture capital (καινοτόμα κεφάλαια).

Η δράση μας, που έχει πάρει το όνομά της από τον συνδυαστικό όρο των ακαδημαϊκών μονάδων καινοτομίας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της χώρας, στοχεύει να εκπαιδεύσει, να καθοδηγήσει και να υποστηρίξει άτομα που επιθυμούν να αναλάβουν νέες καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Μερικές από τις προβλεπόμενες δραστηριότητες είναι:

  1. Σειρά από μαθήματα που εστιάζονται στην επιχειρηματικότητα.
  2. Υποστήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε συνεργασία με γνωστά κέντρα καινοτομίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  3. Η ανάπτυξη νέων μεθόδων παρακίνησης και πληροφόρησης υποψήφιων επιχειρηματιών.
  4. Απονομή βραβείων επιχειρηματικότητας στους νέους υποψήφιους επιχειρηματίες που θα εκπονήσουν τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια στα πλαίσια σχετικού διαγωνισμού.

Ο συμμετέχων αποκομίζει κέρδη, όπως:

α) Μειώνει τον επιχειρηματικό κίνδυνο (ρίσκο), εφόσον σκέπτεται να κάνει δική του δουλειά

β) Αποκτά γνώσεις και δεξιότητες που θεωρούνται σημαντικές στην αγορά.

γ) Συναναστρέφεται και επικοινωνεί με επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες.

δ) Αποκτάει γνωριμίες με επενδυτές και στο χέρι του είναι να τους αποδείξει την αξία του και να τους πείσει ότι η συνεργασία τους μαζί του θα είναι επωφελής για όλους.

ε) Δημιουργεί αξιόλογο βιογραφικό σημείωμα, που είναι το πρώτο πράγμα που εξετάζουν οι ενδεχόμενοι συνεργάτες και χρηματοδότες.

στ) Γνωρίζεται με άλλα άτομα που έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες και ενδιαφέροντα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6944573831, συνεργαζόμενο ειδικό σύμβουλο και επίκουρο καθηγητή κ. Σοφοκλή Μακρίδη email: smakridis@uowm.gr, και στο 26410 74531 αρμόδιο από πλευράς Επιμελητηρίου κ. Ρόμπολα Γεώργιο email: grombol@epimetol.gr .

 

http://sinidisi.gr/

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.