Η Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου από το 1992 (στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.
Η WABA είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το σύνθημα και το θέμα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2015 είναι «Θηλασμός και εργασία: Ας το κάνουμε να πετύχει!»
Έτσι ,λοιπόν, η αυτόνομη και εθελοντική ομάδα Μητέρες και Γυναίκες του νομού Αιτωλοακαρνανίας, η οποία υποστηρίζει και ενημερώνει τις μητέρες σχετικά με τον μητρικό θηλασμό, τοκετό (φυσιολογικό/φυσικό τοκετό, vaginal birth after cesarean-vbac, home birth after cesarean-hbac) και λοιπά θέματα μητρότητας, διοργανώνει για φέτος στις 2 Δεκέμβριου και ημέρα Τετάρτη στην πλατεία Δημάδη τον δημόσιο θηλασμό των μητέρων του νομού μας με σκοπό να περαστεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία μας ενάντια στα ταμπού και στην επικριτική στάση που τηρείται πολλές φορές απέναντι σε μία μητέρα που θηλάζει δημόσια το βρέφος/νήπιό της, όπως επίσης να ενημερωθούν οι μητέρες μέσω ενημερωτικών εντύπων αλλά και ανταλλαγής προσωπικών απόψεων με άλλες μητέρες που θα παρευρεθούν στην εν λόγω διαμαρτυρία – γιορτή όσον αφορά τον συνδυασμό εργασία και θηλασμός που αποτελεί και το σύνθημα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2015!
Η διαμαρτυρία – γιορτή θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και θα λήξει στις 6 το απόγευμα. Στις 5 το απόγευμα θα γίνει η καταμέτρηση των θηλαζουσών που θα παρευρεθούν στην πλατεία Δημάδη.
Προσκαλούμε να παρευρεθούν την ημέρα εκείνη όσες περισσότερες μητέρες μπορούν, θηλάζουσες ή μη, εγκυούλες που επιθυμούν να ενημερωθούν, μπαμπάδες,παππούδες και γιαγιάδες που υποστηρίζουν τον μητρικό θηλασμό!
Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί οικογενειακή υπόθεση και όλοι θα πρέπει να ενθαρρύνουν και να στηρίζουν μία μητέρα που επιθυμεί να θηλάσει το παιδί της!

Σας περιμένουμε!
Οι διαχειρίστριες (με αλφαβητική σειρά),
Ακρίδα Εύη
Δημοπούλου Παρασκευή
Πανοπούλου Ελένη

 

agrinionews.gr

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.