Σε εξέλιξη είναι η ΕΔΕ για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας, όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας, οπότε «δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι χάθηκε ο φάκελος της υπόθεσης, δεν ευσταθούν καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και συνεπώς δεν υπάρχει φάκελος».

Η υπόθεση αυτή, αναφέρει το υπουργείο Υγείας, δεν πρέπει να συγχέεται με αυτή της αναισθησιολόγου, Νεκταρίας Πολάκη, ο φάκελος της οποίας βρίσκεται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο και έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη.

Σύμφωνα με το neakriti.gr ο φάκελος της αναισθησιολόγου που συμμετείχε στην επέμβαση της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη χάθηκε. Ένα μήνα μετά την απόρριψή του από το Κεντρικό Πειθαρχικό συμβούλιο δεν έχει επιστραφεί ούτε στη ΔΥΠΕ Κρήτης, ούτε στο νοσοκομείο. Έτσι η υπόθεση πειθαρχικής δίωξης της αναισθησιολόγου του Βενιζελείου, που κατηγορείται για κλοπή ναρκωτικών φαρμάκων, παραμένει στον πάγο, καθώς ένα μήνα μετά τις δηλώσεις -καταπέλτη της προέδρου του Κεντρικού Πειθαρχικού συμβουλίου ο φάκελος «αγνοείται».

Όπως επιβεβαιώνει ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Στέλιος Δημητρακόπουλος ο φάκελος δεν έχει επιστραφεί ώστε να δρομολογηθεί η ανασύστασή του και η επιστροφή του στο Κεντρικό Πειθαρχικό συμβούλιο.

Την ίδια ώρα η έρευνα για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη βαδίζει με τους ίδιους ρυθμούς όσον αφορά στο πειθαρχικό κομμάτι. Σύμφωνα με τον κ.Δημητρακόπουλο μέχρι στιγμής από την εσωτερική έρευνα του νοσοκομείου δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία αμέλειας.