«Μου έριχνε φάρμακα στο φαγητό. Δεν μετανιώνω που τη σκότωσα». Με αυτά τα λόγια απάντησε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ο 38χρονος άνδρας, ο οποίος την περασμένη Τρίτη δολοφόνησε την ίδια του τη μητέρα με 38 μαχαιριές, μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη, με τις δυο απο αυτές να είναι στον λαιμό και στον θώρακα, με αποτέλεσμα η 64χρονη γυναίκα να χάσει τη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, ωστόσο δεν είχε νοσηλευτεί ποτέ σε κάποια ψυχιατρική κλινική. Οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν στο σπίτι καποιο φάρμακο ή κάποια συνταγογράφηση, παρά μόνο τα δύο μαχαίρια με τα οποία σκότωσε τη μητερα του και στη συνέχεια τα… καθάρισε.

Οι αρχές σύμφωνα με πληροφορίες ειδοποιήθηκαν από μία γειτόνισσα, την οποία είχε καλέσει η αδερφή της 64χρονης καθώς είχε να μιλήσει μαζί της αρκετές ημέρες και είχε ανησυχήσει.

Εκείνη χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος, εντούτοις δεν πήρε κάποια απάντηση. Δεν δίστασε μάλιστα να καλέσει την αστυνομία λόγω της δυσοσμίας από το διαμέρισμα που την έκανε να υποψιαστεί πως κάτι δεν πάει καλά…

Όταν έφτασαν στο σημείο οι άνδρες της Άμεσης Δράσης, ο 38χρονος δεν άνοιγε την πόρτα και τότε κάλεσαν κλειδαρά και εισήλθαν στο διαμέρισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες εντόπισαν τον δράστη να κάθεται σε μία πολυθρόνα και ακριβώς απέναντι του- στον καναπέ- είχε τοποθετήσει τη νεκρή μητερα του.

Οταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν τι ακριβώς έχει συμβεί εκείνος ομολόγησε πως την δολοφόνησε.
«Εγώ το έκανα πριν από τρεις ημέρες», είπε στους αστυνομικούς οι οποιοι τον συνέλαβαν και άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για ένα άτομο το οποίο χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης και πως η οικογένεια του αδιαφορούσε για αρκετα χρόνια για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Τονίζουν ακόμη πως διαπληκτιζόταν αρκετά συχνά με τη μητέρα του η οποία, όπως κατέθεσε ο ίδιος του έκανε παράπονα καθώς δεν είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του σε τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου είχε εισαχθεί πριν αρκετά χρόνια.

Ο 38χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς: «Επειδή είμαι αθλητικός τύπος, ήξερα το μέγεθος της δύναμής μου και πόση δύναμη έπρεπε να χρησιμοποιήσω».

Αξιωματικοί της Ασφάλειας τονίζουν πως «Η γυναίκα είχε καταλήξει ήδη από το 2-3 χτύπημα με μαχαίρι. Στη συνέχεια, ο 38χρονος πήρε τα μαχαίρια με τα οποία έσφαξε τη μητέρα του, το έπλυνε και συνέχισε κανονικά τη ζωή του. Όπως είπε, μαγείρευε και βγήκε έξω για πίτσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες έως χθες το απογευμα δεν είχε εμφανιστεί ο πατέρας του, ενώ ειδοποιήθηκε και ο αδερφός του, ο οποίος ζει μόνιμα στο εξωτερικό. «Επρόκειτο για ένα άτομο το οποίο αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα φαινόταν απο τον τροπο που κινούταν. Δεν περίμενα πως θα έχει τέτοια κατάληξη και πως θα κάνει κάτι τέτοιο στην ίδια του τη μητέρα», μας είπε χαρακτηριστικά μία γειτονισσα.

«Την Τρίτη ακούσαμε κάποια γυναίκα να φωνάζει βοήθεια αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι ακριβώς συνέβη μέχρι που είδαμε αστυνομικούς στη γειτονιάς μας το βράδυ της Πέμπτης», πρόσθεσε χαρακτηριστικα.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.