Το πρώτο βήμα για την προκήρυξη της πρώτης εργολαβίας του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος έγινε σήμερα με την έγκριση δέσμευσης από το Υπουργείο Υποδομών ποσού 67,2εκ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Το έγγραφο που διαθέτει το ypodomes.com υπογράφει ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν όμως και για το τμήμα το οποίο θα είναι το Δουναίικα-Πύργος συνολικού μήκους 8.140 μέτρων (ΧΘ 66.360-74.500).

Το όλο έργο αφορά κατασκευή κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2 λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση σε εντελώς νέα χάραξη. Ανάμεσα στα μεγάλα τεχνικά περιλαμβάνεται ο Ανισόπεδος Κόμβος Πύργου.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται νέοι και αναβαθμιζόμενοι παράπλευροι  και κάθετοι δρόμοι, λοιπά συνοδά έργα (έργα αποχέτευσης ομβρίων-αποστράγγισης, σήμανσης, ασφάλισης, περίφραξης, μεγάλα και μικρά τεχνικά έργα, έργα περιβάλλοντος, εγκαταστάσεις οδοφωτισμού, τηλεφωνοδότης, δίκτυα άρδευσης-πυρόσβεσης κλπ), εργασίες πρασίνου, προσωρινές παραλλαφές οδών και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια κατασκευής των έργων.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που αποκαλύπτεται είναι πως τελικά θα έχουμε 8 ξεχωριστές εργολαβίες για την κατασκευή όλου του τμήματος Πάτρα-Πύργος συνολικού μήκους 75χλμ. στο Στο ποσό υπάρχει και η προαίρεση επιπλέον 3,4εκ.ευρώ για την ανακατασκευή του οδοστρώματος του τμήματος Πύργος-Αρχαία Ολυμπία  μήκους 8χλμ.

Μετά τη σημερινή δέσμευση του ποσού τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η προκήρυξη της δημοπράτησης της εργολαβίας σε διάστημα 40-60 ημερών.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.