«Όλα τα παιδιά είναι ίσα» με το μήνυμα αυτό ξεκίνησε τις δράσεις του το Δημοτικό Σχολείο Γουριάς Μεσολογγίου και συγκεκριμένα τα παιδιά της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης με υπεύθυνο δάσκαλο τον κ. Παπαθωμά Εμμανουήλ. Συμπαραστάτης και βοηθός σε όλη τη δράση και ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Ζαμπάρας Παναγιώτης.

Αρχικά, στο χώρο της τάξης τους, τα παιδιά δημιούργησαν τη γωνιά της UNICEF. Όταν παρέλαβαν το υλικό που τους απέστειλε η οργάνωση τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν αμέσως και ο στόχος ήταν ένας: Να βοηθήσουν όπως μπορούν γιατί ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ.

Έτσι, μέσω οπτικού και έντυπου υλικού θέλησαν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν όλους τους συμμαθητές τους. Όλα τα παιδιά, αφού ενημερώθηκαν, έβαλαν τη δική τους πινελιά στην προσπάθεια αυτή με αποκορύφωμα όλων των δράσεων το Bazaar του σχολείου!

Χειροποίητες κατασκευές στόλισαν το χώρο της έκθεσης και όλοι έσπευσαν να βοηθήσουν τα παιδιά και το έργο της UNICEF.

Έπειτα, τα παιδιά θέλησαν να κορυφώσουν τις δράσεις τους με τη δημιουργία αφίσας – πανό και την τοποθέτησή της σε κεντρικό χώρο του σχολείου που θα μεταφέρει το μήνυμα της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων και της πεποίθησης ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός δικαιότερου κόσμου.

Γιατί όπως λένε και οι μαθητές «ο κόσμος μπορεί να αλλάξει αρκεί να κάνουμε το όνειρο πράξη. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ».

 

www.aixmi-news.g